• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Aselsan, Pakistan ordusuna anahtarlama sistemi üretecek

Aselsan, Pakistan ordusuna anahtarlama sistemi üretecek
ASELSAN ve Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı top sistemi ve muharebe anahtarlama sistemi üretecek.

ASELSAN, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Denizde İkmal Tankeri için Uzaktan Kumandalı Stabilize Top Sistemi ve Muhabere Anahtarlama Sistemi üretecek.ASELSAN ve STM arasında, inşa edilmekte olan tankere ASELSAN tarafından konuşlandırılacak sistemlerin sağlanmasına yönelik 4,7 milyon Euro tutarında sözleşme imzalandı. Açıklamada şöyle denildi:"STM ile Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı arasında Pakistan Deniz Kuvvetleri ihtiyacının karşılanması maksadıyla 22 Ocak 2013 tarihinde imzalanan sözleşme kapsamında  15600 tonluk, yaklaşık 155 m. boyunda 1 adet Denizde İkmal Tankeri (Navy Fleet Tanker), ana yüklenici olan STM'nin sorumluluğunda Karaçi Tersanesi (Karachi Shipyard and Engineering Works-KS&EW) alt yapı imkanları kullanılarak inşa edilmektedir. Tanker, Denizde İkmal Sistemi (RAS/FAS) ve helikopter iniş/kalkış imkanına sahip olacak ve 20 knot sürat yapabilecektir.Proje kapsamında ASELSAN sorumluluğunda  gemi savunması için 25 mm Uzaktan Kumandalı Stabilize Top Sistemi ve taktik muhabere ihtiyaçları için Muhabere Anahtarlama Sistemi yer almaktadır. Pakistan Deniz Kuvvetleri envanterinde 12,7 mm ve 25 mm kalibreli ASELSAN Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri ve muhabere sistemleri halen görev yapmaktadır.

Uzaktan Kumandalı Stabilize Top Sistemi (STOP)

STOP Sistemi, Silah Kumanda Birimi aracılığı ile uzaktan kumanda edilebilen, otomatik hedef takip özelliğine ve modüler yapıya sahip,  25 mm top takılabilen bir silah sistemidir. Halihazırda Pakistan Deniz Kuvvetleri envanterindeki diğer gemilerde de kullanılan STOP sistemi, termal kamera, TV kamera ve lazer mesafe ölçer takılan stabilize edilmiş bir tarete sahip olup gece ve olumsuz görüş şartlarında çıplak gözle görülemeyen hedeflerin tespit edilmesini, hedeflerin otomatik olarak tanınmasını, takip edilmesini ve atış yapılabilmesini sağlamaktadır. Sistem, otomatik hedef takip ve balistik hesaplama yeteneğine de sahip olup üzerine yerleştirilmiş olduğu platform veya hedef hareket halindeyken isabet oranı yüksek atışlar yapmaktadır. 

Muhabere Anahtarlama Sistemi (MAS)

MAS, taktik muhabere ihtiyaçları kapsamında gereksinim duyulan anahtarlama ve kontrol fonksiyonlarını güvenilir, emniyetli ve süratli bir şekilde yerine getirmek üzere platforma entegre edilecek olan anahtarlama teçhizatını kapsar. MAS,  gemide telsizler, ses emniyet cihazları, veri emniyet cihazları, veri modemleri, link devreleri, kullanıcı istasyonları ve mesaj işletim sistemi arasındaki irtibatı sağlayan ve alarm/anons sistemi, telefon sistemi ile ihtiyaç duyulan arayüze sahiptir. MAS, harici muhabere sistemlerindeki telsiz, kripto, modem ve mesaj işletim sistemi terminal cihazlarının istenilen konfigürasyonda esnek olarak kullanımına imkanın sağlar. Sistem, dahili muhabere sistemlerindeki kullanıcı terminal fonksiyonlarını ve bağlantı ihtiyaçlarını, sistem kontrol konsolu vasıtası ile kullanıcı ihtiyaçlarına göre tanımlama ve/veya değiştirme özelliklerine sahiptir."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim