• BIST 8963.12
  • Altın 2279.145
  • Dolar 32.3093
  • Euro 35.0859
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C

Aselsan sensör sistemlerini teslim etti

Aselsan sensör sistemlerini teslim etti
AeroVironment firmasının Los Angeles’teki tesislerinde düzenlenen törende, anlaşmanın kapsamı güvenlik ve enerji sistemlerini de içerecek şekilde genişletildi.

ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, ASELSAN ile AeroVironment firması arasında sivil ve askeri aviyonik, elektronik ve elektro-optik sistemler ile algılayıcılar ve haberleşme sistemleri konularında planlanan işbirliği kapsamında daha önce "mutabakat muhtırası" imzalanmıştı. AeroVironment firmasının Los Angeles’teki tesislerinde düzenlenen törende, anlaşmanın kapsamı güvenlik ve enerji sistemlerini de içerecek şekilde genişletildi.

Tören kapsamında ayrıca ASELSAN tarafından geliştirilen ve AeroVironment firmasının Alaska’daki petrol boru hatlarını gözleyen insansız uçan sistemlerinde kullanılacak ileri teknoloji sensör sistemleri de teslim edildi.

Törende imzalar, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat, AeroVironment Yönetim Kurulu Başkanı Tim Conver ve ALTOY Genel Müdürü Halit Yılmaz tarafından atıldı.

İmzalanan muhtıra ile insansız uçan sistemlerinde istihbarat, keşif ve gözetleme amacıyla ihtiyaç duyulan sensörler, elektro-optik kameralar, aviyonik sistemler ve haberleşme sistemleri alanında ASELSAN ile AeroVironment firması arasında işbirliği yapılacak.

AeroVironment, küresel bir enerji firmasının Alaska’da yaptığı sondaj çalışmalarının emniyetli, verimli ve etkin şekilde yürütebilmesi için geliştirdiği mini insansız uçan sistemle üç boyutlu harita ve coğrafi bilgi sistemi oluşturacak.

Alaska’nın Prudho Körfezinde kullanılacak sistem, petrol sahalarının hassas hacimsel ölçümleri ve topografik analizleri de dahil olmak üzere, yollar, paletler, boru hatları gibi yüzey bilgilerinin 3-boyutlu bilgisayar modellerinin oluşturulmasına yönelik görüntüler ve sayısal veri sağlayacak.

SİSTEM İLK KEZ SİVİL AMAÇLI KULLANILACAK

Öte yandan AeroVironment firmasının geliştirdiği sistem, ABD’nin Federal Havacılık Kurumu onayı ile ilk sivil insansız uçan sistem uygulaması özelliğini taşıyacak. Bu sistem sayesinde üç boyutlu haritalama ve coğrafi bilgi sistemi oluşturulacak.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim