• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

ASELSAN'da Faik Eken dönemi başladı

ASELSAN'da Faik Eken dönemi başladı
ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman'ın yerine Faik Eken'in getirilmesi dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan Ergeneman, ASELSAN'dan ayrıldığı için hüzünlü olduğunu söyledi.

Törende konuşan Ergeneman, ASELSAN'da iyi bir ekiple çalıştığını ve bu ekipten ayrıldığı için hüzünlü olduğunu söyledi.

ASELSAN çalışanlarına işlerini severek yapmaları tavsiyesinde bulunan Ergeneman, "Rahmetli Hacim Kamoy'un söylediği 'Birinci sınıf adamlar yanlarına birinci sınıf adamları alırlar. İkinci sınıf adamlar ise üçüncü sınıf adamları alırlar' öğretisini hiç unutmadım. ASELSAN'da biz hiç çekinmeden hep birinci sınıf adamları aldık" ifadelerini kullandı.

Ergeneman'dan görevi devralan Faik Eken de 28 yıl önce Ar-Ge mühendisi olarak çalışmaya başladığını belirterek, "ASELSAN, bana ülkeme hizmet etme imkanı verdi" dedi.

"Türkiye'nin en zeki ve yetenekli insanlarıyla birlikte çalıştım"

Uzun süre yurt dışında bulunduğunu ifade eden Eken, şöyle konuştu:

"Orada da çalışabilirdim ama ASELSAN'da olmak istedim. Türkiye'nin en zeki, yetenekli insanlarıyla birlikte çalıştım. Onlarla çok zor projelerde omuz omuza mücadele edip başarılı olma şansını yakaladım. Kuruluş yıllarında ASELSAN ruhunu yaratan öncü bir ekip vardı. Sayın Ergeneman da onlardan biri. Son 8 yılda Sayın Ergeneman ile çalıştım. Bu dönemde çok büyük bir atılıma liderlik etti."

"Şevk ve sabırla çalışılan yeni bir döneme başlıyoruz"

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat ise Ergeneman'ın tecrübe ve bilgilerinden faydalanmaya devam edeceklerini belirtti. Canpolat, "Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ASELSAN'ın yükselmesi için azim, şevk ve sabırla çalışılan yeni bir döneme başlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Törenin ardından Canpolat, Ergeneman'a hizmet anısı şilti ve beratı verdi.

Lisans derecesini ABD Michigan Teknik Üniversitesi Elektrik/Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden, doktora derecesini de Tulane Üniversitesi'nden alan Eken, 1986 yılında ASELSAN Sayısal Sistemler Müdürlüğü'nde elektronik mühendisi olarak göreve başladı. Eken, 2006'dan bu yana Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Grup Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürmekteydi.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim