• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Asfalt serici kamyonlarda Allison güvencesi

Asfalt serici kamyonlarda Allison güvencesi
SpriderMaskiner AB, asfalt serici kamyonlarını Allison tam otomatik şanzımanlarla donatarak güvence altına alıyor.
Küçük yüzeyler için özel asfalt sericiler üreten SpriderMaskiner AB, sadece performans ve dayanıklılığı için değil, aynı zamanda araçların albenisini arttırmak adına Allison şanzımanları tercih ediyor. İsveçli şirket, son olarak Allison 3000 Serisi tam otomatik şanzımanla donatılmış bir Volvo FE 340 6x2 kamyonu teslim etti.
 
Esnek özgün tasarımı ile kamyona monte edilen Sprider sistemi, daha büyük makinelerin manevra gerçekleştiremediği yerlerde asfalt serme işleminin manuel olarak zorlu bir şekilde yapılmasını ortadan kaldırıyor. Bu sistem, vidayla asfaltı ileriye taşımak için kamyonun arkasına monte edilmiş uzaktan kumandalı ve eklemli hidrolik bir taşıma kolundan oluşuyor. Maksimum uzunluğu beş metre olan kol sayesinde, kamyonun ileriye hareket ettirilmesine gerek olmadan 48 m2'lik yüzey kaplanabiliyor. Böylece kürek veya el arabası ile yapılan zahmetli çalışmalara gerek kalmadan asfalt döşenebiliyor.
 
SpriderMaskiner AB'nin İdari Müdürü ve Ortağı Tommy Sjögren açıklamasında, "Şirket kurulduğundan bu yana, birçok Avrupa ülkesindeki müşterilerimize 400'ün üzerinde Sprider sistemi teslim ettik. Bunların çoğu müşterilerin kendi kamyonlarına monte edildi. Ancak tamamıyla yeni kamyonlar da teslim ediyoruz. Şasi ve asfalt yükleme platformlarını kamyon üreticileri ve karoser yapımcılarından satın alıyor ve sonra da onları Sprider sistemimizle donatıyoruz," dedi
 
Sjögren, "Kamyonlarımızı olası müşterilerimiz için daha da cazip hale getirmek için Allison tam otomatik şanzımanlarla donatıyoruz. Deneyimlerimiz ile sistemimizin Allison donanımlı olarak daha da cazip hale geldiğini kanıtladık. Kısa süre önce, Swea Asfalt i Väst AB'ye Allison 3000 Serisi şanzımanla donatılmış bir Volvo FE 340 6x2 kamyon daha teslim ettik,” diye devam etti.
 
Swea Asfalt i Väst AB'nin sürücüsü Mattias Hedin, bir yıldır benzer kamyonlarda Allison tam otomatik şanzımanları kullanıyor. Hedin, Allison şanzımanlarla ilgili olarak; "Çalışma süremin en az yüzde 90'ı Göteburg’un sıkışık trafiğinde geçiyor. Allison şanzımanın, değişken koşullarda mükemmel şekilde çalıştığını düşünüyorum ve başka bir şanzımanla çalışmak istemezdim. Aracın anında cevap vermesini sağlayan tork konvertörü sayesinde, kamyon verimli sürüş özelliklerine sahip. Şehir trafiğinde, bisiklet yolu, park ve kaldırım gibi dar güzergahlarda manevra yapabilmesi çok kolay," diye konuştu.
 
allison1.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim