• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Asiana Airlines hostesinden kahramanlık

Asiana Airlines hostesinden kahramanlık
San Francisco'ya inişte düşen Boeing 777'de, kahraman hostes Ji Yeon Kim sayesinde sadece iki kişinin can verdiği anlaşıldı.
Güney Kore'ye ait Asiana Havayolları'nın San Francisco'ya iniş sırasında kaza yapan Boeing 777 tipi uçağıyla ilgili bir de 'kahraman' çıktı. Devrilerek enkaz haline gelen ve yanmaya başlayan uçakta sadece iki can kaybı yaşanmasında, kahraman bir hostesin payının olduğu ortaya çıktı. 
 
YOLCULARI TEK TEK SIRTINDA TAŞIDI 
 
Ji Yeon Kim adlı hostesin, çarpmayla şoka giren uçaktaki çocukları tek tek sırtında tahliye kaydırağına taşıdığı ortaya çıktı. Eugene Rah adlı yolcu, 30 yaşındaki hostesin küçük bedenine rağmen olağanüstü bir çaba sarf ettiğini belirterek, "Kendisi de gözyaşları içindeydi. Ama herkese ne yapması gerektiğini söylüyordu. Yolcuları sırtında taşıyordu" dedi. 
 
12 kişilik kabin ekibini yöneten Lee Yoon-hye ise, 305 yolcuyu kurtardıklarını hatırlatarak, "Bir yolcu şişme kaydırağın altında kaldı. Acil durum çekiçleriyle kaydırağı patlatarak kurtardık" diye konuştu. Hızlı tahliyenin yanısıra, uçağın yanmaz döşemeleri ve son teknolojiyle güvenli hale getirilen koltukları da ölü sayısının artmamasında etkili oldu.
 
ASIANA YÖNETİMİ PİLOTLARI SAVUNUYOR 
 
San Fransisco havaalanında enkazı duran Boeing 777'nin düşmesinde ön raporlar pilotaj hatasına işaret etse de, Asiana yönetimi 'çok deneyimli' olduklarını vurgulayarak pilotları savundu. Ancak kumandayı elinde bulunduran pilotun bir Boeign 777 gibi geniş gövdeli uçakla ilk kez San Francisco havalimanına indiğinin ve resmen hâlâ 'eğitimde' olduğunun ortaya çıkması, şüphe yaratıyor. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim