• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Asiana Airlines uçağı ile ilgili yeni iddia

Asiana Airlines uçağı ile ilgili yeni iddia
ABD'nin San Francisco kentinde sert iniş yapan Asiana Airlines uçağıyla ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı.
San Francisco kentinde sert iniş yapmak zorunda kalan Güney Kore havayolu şirketi Asiana Airlines'a ait Boeing 777-200 tipi uçağın pilotlarından birinin inişe geçildiği anda yerden kullanılan bir lazer ile görüş yetisinin engellendiği iddia ediyor. ABD ulusal ulaşım güvenlik dairesi, pilotun söz konusu ifadesini incelemeye alacağını bildirdi.
 
Öte yandan, inceleme uzmanlarının hazırlamış olduğu rapora göre yolcuların uçaktan tahliyesi yeterince hızlı değildi. İlgili talimatnameye göre görevli mürettebat uçak tamamen durduktan sonra 90 saniye içerisinde yolcuların tahliye organizasyonunu gerçekleştirmekle mükellef. Bunun yerine, söz konusu uçağın mürettebatı öncelikli olarak kaptan pilota motordaki yangınla ilgili bir raporlama yaptı ve ancak bunun akabinde yolcuların tahliyesine başlandı. Tüm bunlar yaşanırken pilotlar yolculardan yerlerinde kalmalarını rica ettiler.
 
Raporda bildirildiği üzere, Cumartesi günü San Francisco’da düşen Boeing 777-200 tipi uçağın mürettebatı yaklaşık olarak 150 metre kadar yükseklikte uçağın olması gerektiğinden daha alçak uçtuğunu anlamış ve durumu düzeltmeye çalışmıştı. Piste giriş esnasında uçak ani bir şekilde yükselmeye çalışmış fakat uçağın kuyruk kısmı havalimanını çevreleyen setlerden birine çarpmıştı. Felakette 2 kişi hayatını kaybetti ve 180 den fazla kişi de yaralandı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim