• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Aşk Gemisi'nin Aliağa'da sökümü başladı

Aşk Gemisi'nin Aliağa'da sökümü başladı
'Aşk Gemisi' adlı diziyle tanınan ve ekonomik ömrünü tamamladıktan sonra İzmir Aliağa'daki gemi söküm tesislerine getirilen 'Pacific' adlı geminin sökümüne başlandı.

'Aşk Gemisi' adlı diziyle tanınan ve ekonomik ömrünü tamamladıktan sonra İtalya'nın Cenova Limanı'ndan getirildiği İzmir Aliağa'daki gemi söküm tesislerinde, 6 ay önce 2 işçinin yaşamını yitirdiği 'Pacific' adlı geminin sökümüne başlandı.
 
Geçen 6 Ağustos'ta getirildiğinde, Aliağa'da karaya oturan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazann ardından başlatılan hukuki süreç nedeniyle bekletilen gemide söküm çalışmaları, tüm hızıyla kaldığı yerden başladı. Bazı bölümlerinin sökülmesi nedeniyle dev bir demir yığını andıran 171 metre boyunda, 24 metre genişliğindeki gemiden çıkan hurdanın Demir Çelik sektöründe ham madde olarak kullanılacağı, iç donamınındaki bazı parçaların ise meraklılarına ve koleksiyonculara satılarak değerlendirileceği bildirildi. 13 bin 500 ton saç ağırlığına sahip geminin tamamen sökümünün bir yıl içinde tamamlanacağı belirtildi.
 
1970 ve 1980'li yıllarda 'Pacific Princess' adıyla hizmet veren gemi, tüm dünyada ilgiyle izlenen Aşk Gemisi (Love Boat) adlı televizyon dizisinin çekim platosu olarak kullanılmıştı. El değiştirdiği 2002 yılında 'Pacific' adı verilen gemi ekonomik ömrünü tamamlayıp hizmet dışı kalyınca söküm için Aliağa'ya gönderilmişti. Yolda fırtına nedeniyle hasar gören gemi, makine dairesi su alınca acil olarak karaya oturtulmuştu. Kurtarma çalışmalarında çalışan 11 işçi gazdan zehirlenmiş, 2'si yaşamını yitirmişti.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim