• BIST 9526.99
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

Aslan: Kardeşim batan gemide olabilir

Aslan: Kardeşim batan gemide olabilir
Endonezya açıklarında batan göçmen gemisinde bulunan Türklerden birinin Gaziantepli Reşit Aslan olduğu sanılıyor.

Aslan: Kardeşim batan gemide olabilir

Endonezya  açıklarında batan ve umuda doğru yola çıkan göçmenleri taşıyan gemiden dün 15 kişi daha kurtarıldı. Böylece kurtarılan sayısının 49’a çıktığı açıklandı.

Türk, Afgan , İranlı ve Iraklı mültecilerin bulunduğu gemi Hindistan Okyanusu’ndaki Avustralya toprağı Christmas Adası’na gidiyordu. En azından o amaçla yola çıkmışlardı. Gemide hayatını kaybedenlerin kimlikleri daha belli olmadı. Ancak dün gazetemizi arayan biri, Türklerden birinin Gaziantepli 43 yaşındaki Reşit Aslan olabileceğini söyledi.

Ağabeyi karşı çıktı

Gaziantepli Reşit Aslan, yaklaşık 2 ay önce ağabeyine, Endonezya üzerinden Avustralya’ya gideceğini söyledi. Beraberinde 93 doğumlu oğlu, yeğeni ve bir köylüsünün de geleceğini belirten Aslan’a ağabeyi karşı çıktı. Kardeşinin başına bir şey gelmesinden korkan ağabey “Gitme” dedi, ısrar etti ama sözünü dinletemedi. Aslan ağabeyinden beklediği desteği göremeyince onunla da görüşmeyi kesti.?Bu yüzden ağabeyi nasıl gideceğine, kimlerle görüştüğüne dair detaylı bilgi alamadı.

Akıbeti bilinmiyor
 
Aslan hazırlıklarını bitirdikten sonra ağabeyine uğrayıp “Gidiyorum” dedi. Ağabeyi, “Merak ederim bir telefon numarası ver sana ulaşabileyim” dedi ama Aslan, telefon götürmeyeceğini, bu nedenle bir süre görüşmelerinin mümkün olamayacağını dile getirdi. 
 
2 ay boyunca kardeşinden haber alamayan ağabey gazetelerde içinde Türklerin de bulunduğukaçak göçmen taşıyan bir geminin Endonezya’dan Avustralya’ya giderken battığını okudu. Kardeşinin de gemide olduğuna inanan ağabey, başvurduğu kimseden kardeşinin durumuna dair bir bilgi alamadı. Ailesi halen Aslan’dan bir haber bekliyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim