• BIST 9815.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Astra artık trafik işaretlerini tanıyor

Astra artık trafik işaretlerini tanıyor
Opel Astra'nın yeni modeli trafik işaretlerini de tanıyacak.


Opel, 1936’da giriş yaptığı kompakt sınıfta 24 milyondan fazla araç sattı. Teknolojik donanımlar ve motor seçenekleriyle desteklenen yeni nesil Astra, son çeyrekte satışa sunulacak.

Alman otomotiv üreticisi Opel, tarihi boyunca birçok başarılı modeli satışa sundu. Markanın 1936’da ilk olarak Kadett ile başlattığı kompakt sınıf geleneğinin ise tarihte önemli bir yeri var.

Markanın satış hacminden aslan payını alan bu araç, devamında üretime geçen Astra ile birlikte tam 10 nesli geride bıraktı. Aradan geçen 79 yılda 24 milyon adedin üzerinde satışa ulaşan kompakt Opel’ler, artık 11’inci nesil için gün saymaya başladı.

Frankfurt’ta tanıtılacak

Markanın yeni nesil Astra için belirlediği çıkış tarihi 2015’in son çeyreği. Hem iç hem dış tasarımı yenilenen araç, yeni nesil teknolojiyi hem donanım hem motor disiplinlerinde kullanıyor. Yeni Astra’nın 3 önemli özelliğini, verimlilik, yenilik ve dinamik performans olarak açıklayan CEO Karl-Thomas Neumann, aracın önceki modellerden 120 ila 200 kilogram daha hafif olduğunu vurguluyor. 15 Eylül’de kapılarını açacak Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak olan yeni nesil Astra, Monza konseptinin tasarım özelliklerini üzerinde barındırıyor.

Dışı küçülmüş içi genişlemiş

Yeni Astra’da Opel, kaslı bir görünüş yerine daha hafif ve atletik bir tasarımı tercih etmiş. Kokpit ve gösterge paneli, dış tasarımdaki estetik çizgileri yansıtıyor. Orta konsolda bulunan 8 inçlik dokunmatik ekran yeni ve sayısı azaltılmış kumanda düğmeleriyle de tuş kalabalığının önüne geçilmiş. Aracın tavanı daha eğimli hale getirilmiş ve farklı bir C sütunu kullanılmış. Böylece önceki nesilden 2.6 santim daha alçak bir otomobil ortaya çıkmış. Aracın uzunluğu yaklaşık 5 santim kısalarak 4.37 metreye gerilemiş. Küçülen boyutlara rağmen aks mesafesi 20 milimetre, arka bölümdeki diz mesafesiyse 35 milimetre artırılmış.

Farlarda 16 led kullanıyor

Yansıma yapmadan uzun farlarla sürüş olanağı sağlayan yeni nesil LED matrix far, kompakt sınıf içinde ilk defa Astra'da sunulacak. 16 LED bölümden oluşan farlar, ışın demetinin uzunluğunu ve dağıtımını otomatik ve sürekli olarak yapabiliyor.

Trafik işaretlerini tanıyacak

İşlem sırasında, Opel Eye ön kamerayla birlikte çalışır. 8 inçlik dokunmatik ekransa, araç içi Wi-Fi, akıllı telefon bağlantı kolaylığı, IntelliLink R4.0 bilgi-eğlence sistemi imkanıyla Apple CarPlay ve Android Auto, otomatik park sistemi, havalandırmalı ve masaj fonksiyonlu genişliği ayarlanabilecek.

Araçta şerit ihlali uyarı sistemi, trafik işareti tespit sistemi, gelişmiş park pilotu ve kör nokta uyarı sistemi gibi teknolojik güvenlik donanımları da sunulacak.

Dizel-otomatik seçeneği de olacak

Opel, yeni Astra’da 3 ve 4 silindirli yeni nesil benzinli ve dizel motor seçenekleri sunacak. 95 ile 200 beygir arasında değişen güçlere sahip motorlardan 95 beygirlik 1.6 litre dizel ve 105 beygirlik 1.0 litre (3 silindirli) benzinli motorları ilk kez Astra’da kullanılacak. Markanın 136 beygir güç ve 320 nm tork üreten 1.6 dizel motoruysa otomatik şanzıman seçeneğiyle birlikte satışa sunulacak. Turbo beslemeli 1.4 litrelik benzinli ünitenin ağırlığı, önceki versiyondan 10 kilogram daha düşük. 145 beygir güç ve 250 nm tork üreten motor, doğrudan turbo enjeksiyon sistemiyle donatılmış. (Gökhan Kara - Bugün)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim