• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Asya-Avrupa spot konteyner oranları büyüyor

Asya-Avrupa spot konteyner oranları büyüyor
Batıdan gelen Asya – Avrupa pazarında genel spot oranları 3 Mayıs’da yüzde 19 artış gösterdi, bu artış FEU başına 629 dolar olarak bildirildi.

Batıdan gelen Asya – Avrupa pazarında genel spot oranları 3 Mayıs’da yüzde 19 artış gösterdi, bu artış FEU başına 629 dolar olarak bildirildi. Bu bildirime göre taşıyıcıların 1 Mayıs tarihinde uygulamaya başladıkları genel fiyat yükseltmesinin pazara düzgün bir etki yaptığını gösteriyor.

İngiliz Drewry ve Singapur merkezli Cleartrade Excahne’den alınan bilgilere göre, döviz kurlarına bağlı dünya konteyner endeksi, FEU başına 26 Nisan tarihinde açıklanan 3,249 dolardan 3,378 dolara çıktı.
Asya – Avrupa rotasında gidiş dönüş çalışşan lider taşıyıcılar TEU başına 400 Dolarlık FEU başına 800 dolarlık zamları 1 mayıs tarihinde yürürlüğe koydu.

Bimco açıklamasında, endeksin gösterdiğine göre istenilen fiyatın yerleştirilmesi ile bütün taşıyıcıların yeniden kar etmeye başladığını bildirdi.

Drewry açıklamasında ise, Asya – Avrupa spot oranlarının yükselmesinin birkaç aydır gerçekleşen en büyük büyüme olduğunu belirtirken, daha fazla fiyat arttırmanın taşıyıcıları zora sokacağını da bildirdi. Ancak Drewry spot fiyatlarının gemi kullanmalarının azalmasının şu an ki seviyelere etki yapmasıyla yavaşlamasını beklediklerini ifade etti.

Drewry’nin navlun oranı araştırma müdürü Martin Dixon açıklamasında “Kapasite kısmak taşıyıcıların sert fiyat düzenleme programlarını kullanmak için bir alan oluşturdu” dedi. Ancak Dixon’a göre fiyatların üzerinde daha fazla oynamak kaybeden bir süreç olabilir.

Dixon sözlerini şöyle sürdürdü: “Asya – Avrupa navlun oranlarının daha fazla yükselmesini beklemiyoruz. Bazı taşıyıcılar ayın ilerleyen dönemleri için yapılan taşımacılık ücretlerinde indirime bile gitmeye başlamış durumda. Bütün bunlar göz önüne alındığında bu durum pazarın en üst noktasına varmış olabileceğini işaret ediyor olabilir.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim