• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

ATAK, Polonya'da görücüye çıkacak

ATAK, Polonya'da görücüye çıkacak
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri ile Polonya'da tanıtım turuna çıkacak.

TUSAŞ'dan yapılan açıklamaya göre, tanıtım turu, 22 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Polonya Silahlı Kuvvetleri'nin taarruz helikopteri ihalesinde de yer alan ATAK Helikopteri, bu sürede hem Polonya devlet makamları ve silahlı kuvvetleri hem de yerli savunma sanayi firmalarına tanıtılacak.

Helikopterin, Polonya semasıyla ilk buluşması, 22-23 Ağustos tarihlerinde Radom Havacılık Fuarı'nda gerçekleşecek. Ziyaretçiler, burada ATAK'ın performansını ve üstün manevra kabiliyetini yakından izleme fırsatı bulacak. İki gün boyunca saat 15.20'de ziyaretçileri havada selamlayacak ATAK'ın kabiliyetlerine ilişkin, TUSAŞ'ın standında bulunacak yetkililerden daha detaylı bilgi edinilebilecek.

Tanıtım turu, 28 Ağustos 2015 tarihinde Varşova-Babice Havaalanı'nda yapılacak etkinlikle devam edecek. ATAK Helikopteri, bu etkinlikte Polonyalı ve Türk devlet yetkilileri ile yerli sanayi firmaları ve gazeteciler için bir gösteri uçuşu daha gerçekleştirecek. Ayrıca, TUSAŞ tarafından Polonya Taarruz Helikopteri Programı'na ilişkin basın toplantısı da düzenlenecek.

Helikopter, Polonya'nın Kielce şehrinde, Savunma Sanayii Müsteşarlığı Milli Katılımı Koordinasyonu çerçevesinde, 1-4 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek "MSPO Fuarı"nda ise statik alanda sergilenecek. Ziyaretçiler, helikopteri buradaki TUSAŞ'ın standında daha yakından inceleyebilecek.

T129 ATAK Helikopteri 

Taarruz ve taktik keşif görevleri için çok amaçlı tasarlanmış olan yeni nesil T129 ATAK Helikopteri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına uygun şekilde; motor, aktarma organları ve kuyruk pallerinin değiştirilmesine ilave olarak, milli aviyonik, elektro-optik ve silah sistemleri ile donatıldı. Ağır silah yükü ile zorlayıcı "sıcak hava-yüksek irtifa" görevleri için optimize edilen ve ağırlık-güç oranında sınıfında en iyiyi sergileyen T129 ATAK Helikopteri, dünyanın en etkin taarruz helikopteri olma unvanını da elinde tutuyor.

T129 ATAK Helikopteri üstün özellikleri, geniş görev yelpazesi, yüksek irtifa ve sıcaklıkta sergilediği üstün performansı sayesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görev sahasında etkin şekilde kullanılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim