• BIST 9546.11
  • Altın 2483.641
  • Dolar 32.522
  • Euro 34.8521
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Atanamayan öğretmen tren makinisti oldu

Atanamayan öğretmen tren makinisti oldu
Samsun’da resim öğretmeni 31 yaşındaki Yasemin Ergün, 3 yıl atama bekledikten sonra öğretmen olarak atanamayınca Hafif Raylı Sistem’de tren makinisti olarak çalışmaya başladı.

 

Samsun’da resim öğretmeni 31 yaşındaki Yasemin Ergün, 3 yıl atama bekledikten sonra öğretmen olarak atanamayınca Hafif Raylı Sistem’de tren makinisti olarak çalışmaya başladı. Ergün, “Ben çok isteyerek resim öğretmenliğini seçmiştim. Ancak nasip olmadı. Şimdiki işimi de çok seviyorum. O yüzden içimde bir burukluk yok” dedi.
 
Samsun’da yaşayan evli ve bir çocuk annesi Yasemin Ergün, 2007 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Ergün, 3 yıl öğretmen olarak atanmak için sınavlara hazırlanıp, girdi. Ancak atanamayınca Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Hafif Raylı Sistem’de makinist olarak görev yapmak üzere başvuruda bulundu. 3 yıl önce makinist olarak çalışmaya başlayan Yasemin Ergün, şimdi Hafif Raylı Sistem’de çalışan 6 kadın makinistten birisi oldu.
 
Üniversite sınavı sonrasında tercihlerde resim öğretmenliği bölümünü çok isteyerek seçtiğini söyleyen Yasemin Ergün, “Sınavlara hazırlandım ancak atanamadım. Nasip olmadı. Atanamayan öğretmenlerden birisiyim. Sonra bu iş için müracaatta bulundum ve işe başladım. Şimdiki işimi de çok severek yapıyorum. Mutluyum. İçimde bir burukluk duymuyorum. Ayrıca kadın makinist olarak vatandaşlardan da çok güzel tepkiler alıyorum” diye konuştu.
 
Kadın makinist olarak çalışmanın zor bir iş olduğunu dile getiren Ergün, “İlk yıllarda bayan makinistleri görünce ‘bir bayan bu aracı kullanabiliyor, ne güzel’ diye düşündüm. Bana da nasip oldu. Çok güzel bir iş yapıyoruz. Kadınlar daha detaycı ve özenli. Vardiyalı sistemde çalıştığımız için çok programlı olarak yaşıyoruz. Bunun dışında çok güzel tepkiler alıyorum. Bazen alkışlıyorlar, bazen el sallıyorlar” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim