• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Ataport 2011 yılında start alacak

Ataport 2011 yılında start alacak
İstanbul Zeytinburnu sahilinde denizin doldurularak liman ve otel yapımı projesinin inşasına 2011 yılında başlanacak.

ATAPORT 2011'DE START ALIYOR

İstanbul Zeytinburnu sahilinde denizin doldurularak liman ve otel yapımı projesinin inşasına 2011 yılında başlanacak.

Denizde 1 milyon metrekarelik alanın 49 yıllığına kiralanması ihalesini kazanan Rönesans İnşaat'ın sahibi Erman Ilıcak, 4 yılda kamu kurumlarından toplam 2 bin imza alarak projeyi hayata geçirme aşamasına geldiklerini açıkladı. Başlangıçta Zeyport olan kruvaziyer limanı ve oteller bölgesi projesinin ismini Ataport olarak değiştirdikleri projeye başlamak için yaşadıkları '2 bin imzalı bürokrasiye' sitem eden Erman Ilıcak, bundan sonra sadece kendi satın aldığı arsalarda yatırım yapacağını söyledi.

Erman Ilıcak, Rusya'nın ikinci büyük ve turistik şehri St. Petersburg'da inşa etmekte olduğu 195 odalı, 65 milyon Euro'ya malolacak ve 2011 yılı Mart ayında hizmete açılacak otelin işletmesini Crowne Plaza'ya devretti. Ilıcak, devir için düzenlenen imza töreninin ardından Türkiye'deki basın kuruluşlarının Moskova temsilcilerinin sorularını cevapladı. Ataport'un, Zeytinburnu sahilinde denizin doldurulmasıyla yapılacak büyük bir adayı oluşturduğunu anlatan Ilıcak, "Projeye 2011'de başlayacağız." dedi. Anıtlar Kurulu'nun projeye sınırlamalar getirdiğini belirten Ilıcak, "Dünyadaki örneklerine bakarak güzel şeyler yapmaya çalıştık. Ondan sonra Anıtlar Kurulu'na tosladık. Sonuçta gerçek olan şu: Bu yanlış işi Allah'tan yapmadık. O müdahaleyle daha farklı daha güzel bir yere geldi proje. Bu değişiklikle proje daha güzelleşti. Anıtlar Kurulu'nun sınırlamalarıyla İstanbul'a daha yakışır proje oldu" diye konuştu.

Ilıcak'ın açıklamasına göre bugün denizyoluyla İstanbul'a gelen 450 bin turist sayısı Ataport ile 2,5 milyona çıkacak. Zengin turistleri taşıyan büyük yolcu gemisi kruvaziyerlerin yanaşabileceği liman Ataport'ta olacak. Gelen turistlerin konaklayabileceği Cannes şehrindeki benzeri bir ada ortaya çıkacak. Proje 4 yılda bitecek. Rönesans yapay adayı parsel parsel yatırımcılara pazarlayacak. Yatırımcılar parsellere otel yapabilecek. Proje bittiğinde 70 bin kişiye istihdam sağlanacak. İnşaat sürecinde 1 milyon metrekarede 4 yıl boyunca 15-20 bin kişi çalışacak. Ataport'ta deniz içinde 10 tane otel planlanıyor. 49 yıl sonra Ataport'un sahibi sözleşme gereği devlet olacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim