• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Ataport Projesi 2011 yılında başlayacak

Ataport Projesi 2011 yılında başlayacak
Rönesans İnşaat'ın İstanbul Zeytinburnu sahilinde denizin doldurularak yapacağı yolcu gemisi limanı ve oteller projesi 2011 yılında başlayacak.

Ataport Projesi 2011 yılında başlayacak

Rönesans İnşaat'ın İstanbul Zeytinburnu sahilinde denizin doldurularak yapacağı yolcu gemisi limanı ve oteller projesi 2011 yılında başlayacak.

Denizde 1 milyon metrekarelik alanın 49 yıllığına kiralanması ihalesini kazanan Rönesans İnşaat'ın sahibi Erman Ilıcak, 4 yılda kamu kurumlarından toplam 2 bin imza alarak projeyi hayata geçirme aşamasına geldiklerini açıkladı. Başlangıçta Zeyport olan kruvaziyer limanı ve oteller bölgesi projesinin ismi Ataport olarak değiştirildi. Erman Ilıcak, bundan sonra sadece kendi satın aldığı arsalarda yatırım yapacağını söyledi. Ataport'un, Zeytinburnu sahilinde denizin doldurulmasıyla yapılacak büyük bir adayı oluşturduğunu anlatan Ilıcak, "Projeye 2011'de başlayacağız." dedi.

Ilıcak'ın açıklamasına göre bugün denizyoluyla İstanbul'a gelen 450 bin turist sayısı Ataport ile 2,5 milyona çıkacak. Zengin turistleri taşıyan büyük yolcu gemisi kruvaziyerlerin yanaşabileceği liman Ataport'ta olacak. Gelen turistlerin konaklayabileceği Cannes şehrindeki benzeri bir ada ortaya çıkacak. Proje 4 yılda bitecek. Rönesans yapay adayı parsel parsel yatırımcılara pazarlayacak. Yatırımcılar parsellere otel yapabilecek. Proje bittiğinde 70 bin kişiye istihdam sağlanacak. İnşaat sürecinde 1 milyon metrekarede 4 yıl boyunca 15-20 bin kişi çalışacak. Ataport'ta deniz içinde 10 tane otel planlanıyor. 49 yıl sonra Ataport'un sahibi sözleşme gereği devlet olacak.

Renaissance, Petersburg'a otel yapacak

Türk Renaissance Development şirketi ve Intercontinental Hotel Group (IHG), Petersburgda ilk Crowne Plaza otelini açmak için anlaşma imzaladı. Türk Renaissance Development şirketi ve Intercontinental Hotel Group (IHG), Petersburg’da ilk Crowne Plaza otelini açmak için anlaşma imzaladı. St. Petersburg tren istasyonuna 200 metre uzaklıkta bulunan ve Mart 2011de açılması planlanan ilk Crowne Plaza Oteli toplam 65 milyon euroya mal olacak. Toplam 24 bin 500 metrekare kapalı alana sahip 10 katlı otelde 3ü suit, 14ü deluxe toplam 195 oda bulunacak. Renaissance Holding Renaissance İnşaat Şirketinin Kurucusu Erman Ilıcak, Crowne Plaza projesinin St. Petersburga ticari ve ekonomik anlamda çekicilik getireceğini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim