• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Atatürk Barajı'nda doluluk geçen yıldan iyi

Atatürk Barajı'nda doluluk geçen yıldan iyi
Kışın yeterli yağışlar olmamasına rağmen Türkiye'nin en büyük, dünyanın da sayılı barajlarından olan Atatürk Barajı'nda, su kotu ve doluluk oranının geçen yılın aynı dönemine göre yüksek olduğu bildirildi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından GAP kapsamında inşa edilen ve gövde dolgu hacmi büyüklüğü bakımından Türkiye'nin en büyük, dünyada ise 6'ncı sırada yer alan Atatürk Barajı'nda su kotu, geçen yıl Ocak ayında 536,7 metre olarak ölçüldü.
DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz, barajın şu anki su kotunun 536.17 metre olarak ölçüldüğünü söyledi.
Yurt genelinde yağış miktarının az olduğunu anımsatan Gündüz, "Bugün itibariyle kötü durumda değiliz. Atatürk Barajı 48 milyar metre küp su depolama alanına sahip, Şu anda 44 milyar metre küp suyumuz var. Geçen seneyle mukayese edersek yaklaşık 25 santimetre yukarıdayız" dedi.
Barajdaki su doluluk oranının, bölgedeki yağışların yanı sıra Fırat Nehri'nde kurulu Keban ve Karakaya barajlarında tutulan su miktarlarıyla da bağlantılı olduğunu ifade eden Gündüz, ülke genelinde yağacak yağış ve karların erimesiyle kuraklık yaşanmamasını ümit ettiklerini kaydetti.
Bölgede sulama sezonunun mart sonunda özellikle ikinci ürün ağırlıklı olarak başladığını ifade eden Gündüz, "Yaklaşık 350 bin hektar araziye su veriyoruz. Bu suyun kaynağı da Atatürk Barajı. Barajda bir kuraklık tehlikesi olduğu taktirde vatandaşlar, üreticiler, hepimiz büyük sıkıntı yaşarız. Temennimiz ve dileğimiz inşallah böyle bir durumun yaşanmaması" diye konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim