• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Atatürk Hava Limanı'nda tatbikat yapıldı

Atatürk Hava Limanı'nda tatbikat yapıldı
Atatürk Havalimanı apronunda “Uçak Kaçırma ve Rehine Kurtarma” tatbikatı yapıldı. Tatbikatta Özel Harekat Timleri, uçağı kaçıran 3 hava korsanını etkisiz hale getirdi.

 

Atatürk Havalimanı apronunda “Uçak Kaçırma ve Rehine Kurtarma” tatbikatı yapıldı. Tatbikatta Özel Harekat Timleri, uçağı kaçıran 3 hava korsanını etkisiz hale getirdi.
 
 
Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği tarafından her yıl uluslararası ve ulusal mevzuat gereği gerçekleştirilen “Uçak Kaçırma ve Rehine Kurtarma” tatbikatı özel harekat polislerinin yanı sıra tatbikata havalimanındaki kurum ve kuruluşlardan 50 görevlinin katılımıyla başladı.
 
Tatbikat senaryosu gereği, Onur Havayolları'nın 8Q999 Sefer Sayılı X ülkesinden Y ülkesine seferini yapan uçağın, 7 Kasım 2013 günü saat 12.30 itibariyle kaçırıldığı bilgisi kule aracılığıyla verildi. Kriz Merkezi acil olarak toplanırken, hava korsanları uçağın Z ülkesine gitmesini istediğini ancak kaptan yakıt azlığı sebebiyle uçağın Atatürk Havalimanı'na inmesi gerektiğini ve yakıt ikmalinden sonra uçuşa devam edebileceğini belirterek uçağı limana indirdi. Uçağın inişinden itibaren Kriz Merkezi müzakerelere başladı, ancak saldırganların teslim olmaya yanaşmamaları neticesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü Müdahale birimi tarafından yapılan operasyon sonucu 2 hava korsanı sağ, 1 hava korsanı ölü olarak etkisiz halle getirildi.
 
Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Celalettin Yüksel, Atatürk Havalimanı'nın uçak kaçırma olaylarına hazır olduğunu belirterek, "Uçak kaçırılarak yakıt ihmali yapmak üzere havalimanımıza indi. Havalimanımız da haber alındığında hemen Kriz Merkezimiz toplandı. Tüm kurumlar bilgilendirildi ve hareketi başlattık. Bu harekâtta gerçeğe yakın olması gözetildi. İnşallah gerçeğini yaşamayız. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla böyle olaylara hazırız. Sizin aracılığınızla İstanbul Emniyeti'ni Devlet Hava Meydanları'nı, Özel kuruluşlarımızı ve Kriz Masamızda görev alan tüm personele de teşekkür ediyorum” dedi.
 
Operasyonların ardından Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Celalettin Yüksel operasyonu gerçekleştiren müdahale ekibini selamlayarak tek tek tokalaştı ve tebrik etti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim