• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Atatürk Havalimanı 2016'da AVM olacak

Atatürk Havalimanı 2016'da AVM olacak
İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının açılışının ardından talebi karşılayamayan Atatürk Havalimanı'nın tasfiye edilmesine karar verildi. Buna göre Atatürk Havalimanı 2016'dan itibaren ticaret ve kongre merkezine dönüştürülecek...

 

İstanbul'un kuzeyinde yapılacak yeni havalimanı için ihale hazırlıkları sürüyor. Yılda 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olarak hizmete girecek yeni havalimanının açılmasının ardından Atatürk Havalimanı'nın tasfiye edilmesi planlanıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında tasfiye çalışmalarına 31 Aralık 2016'dan itibaren başlanacak. Önce Atatürk Havalimanı'nda maddi değeri yüksek ama hafif ürünlerin kargo taşımacılığı yapılacak. Ayrıca alan, özel uçakların kullanabileceği boyutta küçültülecek ve ticari, turistik amaçlı imara açılarak finansal kaynak yaratılacak.
 
Bu gelir yeni havalimanı ve şehrin inşaatı için finans kaynağı olarak kullanılacak. Bakanlığın eylem planına göre havaalanıyla birlikte çevresindeki fuar ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi binaları da dönüşüme tabi tutulacak. Ayamama Deresi çevresinde başlatılan yüksek prestijli turizm ve ticaret merkezi kapsamında Atatürk Havalimanı alanı da küresel ticaret ve fuar merkezi olarak kullanılacak. Havalimanının küçültülmesiyle ortaya çıkan araziler ticari olarak değerlendirilecek.
 
BELEDİYE ONAYLADI
 
Bakanlık yetkililerince sürdürülen çalışmalar kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yapıldı. Yetkililer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki Dünya Ticaret Merkezi arsalarının da düzenlemeye katılmasını istiyor. Eylem planı olarak hazırlanan çalışmanın nihai şekli yeni havalimanı ihalesinin tamamlanmasının ardından belli olacak.
 
TALEP ARTTI
 
İstanbul'un ilk havalimanı olarak inşa edilen Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı günlük yolcu trafiğinin artması nedeniyle istenilen düzeyde hizmet veremiyor. Yeni havalimanı 150 milyon yolcu kapasiteli olacak. 2013'te ihaleye çıkması planlanan havalimanı inşaatının 3 yılda tamamlanarak 2016'da hizmete açılması hedefleniyor.
 
MERKEZDE KALDI
 
Atatürk Havalimanı, yapıldığı dönemde şehir dışında kalıyordu ancak yıllar içinde şehir merkezi haline geldi. Yeni pist ve iyileştirmelerin sınırlı olmasının dışında kentin imar hareketleri de kısıtlandı. İstanbul'un kentsel yenilenmesi ve geliştirilmesi için hazırlanacak projeler de havalimanı kriterine takıldı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim