• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Atatürk Havalimanı bayramda rekor kırdı

Atatürk Havalimanı bayramda rekor kırdı
İstanbul Atatürk Havalimanı Bayram’da yaklaşık 11 bin uçak seferine ev sahipliği yaptı. Seyahatlerde uzun bayram tatilini fırsat bilen yolcular, genelde dış hat seferlerini tercih etti.

 

İstanbul Atatürk Havalimanı Bayram’da yaklaşık 11 bin uçak seferine ev sahipliği yaptı. Seyahatlerde uzun bayram tatilini fırsat bilen yolcular, genelde dış hat seferlerini tercih etti.
 
İstanbul Atatürk Havalimanı, Kurban Bayramı tatili olan 11– 20 Ekim tarihleri arasında tüm zamanların en yüksek yolcu ve uçuş trafiğine sahne oldu. 10 bin 930 yolcu uçağı bu tarihler arasında iniş ya da kalkış yaptı.
 
TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, “Atatürk Havalimanımızda tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaştık. Tüm yolcularımızın konfor ve kolaylıkla yolculuklarını gerçekleştirebilmeleri için 24 saat aralıksız çalıştık” dedi.
 
Bayram tatilinde yapılan ek sefer sayısı 98’i dış hat olmak üzere toplamda 179’a ulaştı. Gerçekleşen ek seferlerde iç hatlarda Antalya ve Dalaman Havalimanları tercih edildi. En çok tercih edilen destinasyon iç hatlarda, sırasıyla toplam 28 sefer ile Antalya ve 10 sefer ile Dalaman olarak gerçekleşti. Dış hatlarda ise toplam 18 sefer ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa, 10 sefer ile Almanya’nın Frankfurt ve 10 sefer ile Suudi Arabistan’ın Cidde kenti tercih edilen destinasyonlar oldu.
 
Havayolu olarak bakıldığında ise İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan en çok uçan havayolu şirketi THY oldu. Toplam ek sefer uçuşların %64,25’ini THY gerçekleştirdi. Onur Havayolları %24, Atlas jet %10 ve diğerleri olarak uçuşlar paylaşıldı. Toplam yolcu trafiğinde ise, transfer yolcu hariç 145 bin yolcu ile 11 Ekim Cuma günü Atatürk Havalimanı’nın hizmet verdiği en yoğun yolcuya ulaşıldığı gün olarak kayıtlara geçti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim