• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Atatürk Havalimanı gazetecilerini ağırladı

Atatürk Havalimanı gazetecilerini ağırladı
Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Florya’daki yeni merkezinde Atatürk Havalimanı gazetecilerini ağırladı…

 

TALPA Başkanı Gürcan Mantı’nın ev sahipliğini yaptığı tanışma toplantısında bazı konular ele alındı.
 
Geçtiğimiz günlerde Avrupa’daki Pilotlar Dernek Başkanları’nın katılımıyla Amsterdam’da bir toplantıya (European Cockpit Association (ECA) katılan TALPA Başkanı Gürcan Mantı burada çok önemli konulara değinildiğini ve 14 ülkeden temsilcilerin katıldığını ifade etti.
 
Burada sorunların ele alındığını, geliştirebilmek adına bazı problemlerin masaya yatırıldığına dikkat çeken Mantı, bu toplantının önümüzdeki yıl 7 Mart’ta Türkiye’de düzenleneceğini ve bunun çok önemli bir gelişme olduğunun altını çizerek 14 ülkeden fazla katılım beklediklerini ifade etti.
 
Amsterdam’daki toplantıda Türkiye’de 26 Nisan’da kutlanan Pilotlar Günü’nün dünya çapında kabul görmesi ve dünyadaki tüm pilotların günü olarak kutlanması teklifinde bulunduklarını ifade eden Mantı,  bu teklifin kabul görmesinin de çok muhtemel olduğunu ve görüşüleceğini belirtti.
 
JUST CULTURE (ADİL KÜLTÜR)
 
Özellikle batı ülkelerinde havacılık kurallarının ve uçuş ekiplerinin sosyal hak ve çalışma saatlerinin just culture (Adil Kültür) adı altında düzenlendiğini ve bu şekilde kabul gördüğünü sözlerine ekleyen Gürcan Mantı, “Amerika ve Avrupa’da sistem bu şekilde işliyor. Çalışanların saatleri ve sosyal haklarının yanı sıra şirketlerin prensipleri de bu şekilde kabul görüyor.  Ancak ne yazık ki ülkemizde durum böyle değil. Örneğin bir pilotun dinlenme süresi ve çalışma saatleri Türkiye’de sonuna kadar kullanılırken, yurt dışında o sistem belli bir adalet terazine oturtulmuş durumda. 24 saat dinlenme süresi var ama bu süre pek hakkaniyetli dağılmıyor. Bunu uçuş saatlerinizi gördükten sonra daha net anlıyorsunuz. Yurt dışında dinlenme saatleriniz uçuş saatlerinizle paralel olarak ilerliyor. O dinlenme süresi size rahatlıkla yetiyor ancak ülkemizde durum bu şekilde değil. Uçuş saatleri çok sık ve yorucu olduğu için dinlenmeye vakit bulamıyorsunuz. Psikolojik olarak da verimli olamayabiliyorsunuz. Bu yüzden adil kültür dediğimiz sistemin bizde de artık yaygın ve kabul edilebilir hale gelmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
PİLOT HAVUZU PROJESİ
 
TALPA’nın yeni bir proje üzerinde çalıştığını açıklayan Gürcan Mantı, bu sistemle işsiz pilotları istihdam edeceklerini belirtti. Oluşturacakları pilot havuzuyla işsiz ve şirketini değiştirmek isteyen pilotların önünün açılacağını ifade eden Mantı, “Projede alt yapı çalışmalarımız sürüyor. Bu amacımıza yönelik personel alımı da yapacağız. İşsiz pilot yada işini değiştirmek isteyen pilot bize gelecek ve kaydını yaptıracak. Onun sertifikasyon işlemlerini ve bilgilerini, özelliklerini aldıktan sonra havuzda yeri hazır olacak. Pilot isteyen şirkete havuzumuzu sunacağız ve ihtiyacı olan pilotu buradan temin edebilecek.  Pilotun tek başına iş aramasıyla böyle bir sistemde olanak bulması çok fark ediyor. İşte biz bunu sağlayacağız. Gelir edebiliriz ancak asıl amacımız ve önceliğimiz pilotların istihdam edilmesidir” dedi.
 
Açıklamaların ardından yeni geçtikleri binayı basın mensuplarına tanıtan Mantı, yakında binada kokteyl merkezi açacaklarını ve binanın tam tanıtımının yapılacağını ifade etti.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim