• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Atatürk Havalimanı karbon salımını azalttı

Atatürk Havalimanı karbon salımını azalttı
TAV İstanbul, ACI Europe tarafından başlatılan Havalimanı Karbon Akreditasyonu programında azaltma seviyesinden optimizasyon seviyesine yükseldi.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı karbon salımını azaltma yönündeki çalışmalarını sertifikalandırdı. Avrupa’daki havalimanı işletmelerinin çatı örgütü ACI Europe tarafından başlatılan Havalimanı Karbon Akreditasyonu (ACA) programında üçüncü seviyeye yükseldi.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü “TAV Havalimanları olarak, başlangıçtan bu yana sürdürülebilirliği tüm operasyonlarımızın odağına alıyoruz. Paydaşlarımızın için en yüksek değeri yaratırken, faaliyetlerimizin çevresel etkilerini en aza indirmek üzere kapsamlı programlar yürütüyoruz. Bu sayede geçen yıl hizmet verdiğimiz yolcu sayısı yüzde 14 artışla 51,3 milyona ulaşırken, toplam karbon salımımızı yüzde 4,6 azaltmayı başardık. Yolcu konforundan ödün vermeksizin, yenilikçi uygulamalarla enerji verimliliğimizi artırarak bu başarıyı yakaladık. Paydaşlarımızla işbirliği yaparak Havalimanı Karbon Akreditasyonu programında bir seviye daha ilerledik. Türkiye’nin ve İstanbul’un ana giriş kapısı olan Atatürk Havalimanı’nın hizmet kalitesinin yanı sıra çevreci yaklaşımıyla da Avrupa’nın sayılı havalimanları arasına girmesinden mutluluk duyuyoruz” dedi.

TAV Havalimanları, 2009’da uygulamaya giren Havalimanı Karbon Akreditasyonu programında başlangıcından bu yana aktif şekilde yer alıyor. Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes’le programa katılan TAV, Tunus’ta işlettiği Enfidha ile Afrika kıtasında sertifikasyon alan ilk havalimanı işletmecisi oldu.

TAV İstanbul, Türkiye’de ISO50001:2011 Enerji Yönetimi Sistemi sertifikası alan ilk havalimanı işletmesi konumunda.

Haziran 2014 itibariyle dört kıtadaki 102 havalimanı programda yer alıyor. Programdaki havalimanları küresel yolcu trafiğinin yüzde 23,6’ını temsil ediyor. Üye havalimanları 2013’te yürüttükleri çalışmalarla karbon salımlarını toplam 133 bin 599 ton azalttı. Bu miktar 3 milyon 400 bin ağacın 10 yılda soğurduğu karbondioksit miktarına eşdeğer.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim