• BIST 9718.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Atatürk Havalimanı'na hava muhalefeti

Atatürk Havalimanı'na hava muhalefeti
Dün İstanbul'u kısa süreli etkisi altına alan yoğun yağmur Atatürk Havalimanı'ndaki uçuşları da etkiledi...

Yoğun sıcakların ardından bu sabah kısa süreli yağışın ardından öğlen saatlerinde kendini daha yoğun hissettiren yağış, Atatürk Havalimanı'na inecek olan uçakları da etkiledi.

İstanbul'da aniden bastıran fırtına ve sağanak yağış, hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle çok sayıda seferde gecikme yaşandı.

İstanbul'da yağan yağmur ve fırtına, hava trafiğini felç etti. Hızı saatte 90 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda tüm uçuşlar saat 15.00 sıralarında durduruldu. Kalkış için bekleyen çok sayıda uçak pist başına gidebilmek için havanın normale dönmesini beklerken, son yaklaşmada olan bazı uçaklar da Sabiha Gökçen ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na inmek zorunda kaldı.

Atatürk Havalimanı’na inmesi planlanan Türk Hava Yolları’nın Roma-İstanbul, Nunberg-İstanbul, Berlin-İstanbul, Antalya-İstanbul, Onur Air’e ait Samsun-İstanbul, Atlasjet havayolları’na ait İzmir-İstanbul seferlerini yapan yolcu uçakları Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirilirken, Onur Air’in Antalya-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na yönlendirildi.

DHMİ Atatürk Havalimanı yetkilileri uçuşların durmasına yoğun elektrik yüklü bulutların sebep olduğunu belirttiler.

AirportHaber'e konuşan Atatürk Havalimanı yetkilileri yoğun elektrik yüklü bulutların hava sahasını terk etmesi ve şiddetli yağışın durması üzerine seferlerin bir süre sonra normale döndüğünü açıkladı.

Onur Air de hava muhalefeti nedeniyle yaşanan rötarlarla ilgili; "İstanbul'daki yoğun yağmur yağışı yüzünden seferler gecikmektedir. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı yaşanan bu rötarlar için özür dileriz" açıklamasını yaptı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim