• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Atatürk Havalimanı’na saatte 60 uçak inecek

Atatürk Havalimanı’na saatte 60 uçak inecek
Atatürk Havalimanı’nda iki uçak arasındaki ayrım mesafesinin 3 mil’e kadar düşürüldüğü bilgisi DHMİ tarafından doğrulanmadı.

SAATTE 60 UÇAK İNECEK

Atatürk Havalimanı’nda iki uçak arasındaki ayrım mesafesinin 3 mil’e kadar düşürüldüğü bilgisi DHMİ tarafından doğrulanmadı. Peki işin aslı neydi?

Atatürk Havalimanı’nda saatlik uçak kapasitesinin artırılması için daha önce 5 mil olarak uygulanan ayırma mesafesinin 3 mil’e indirildiği şeklindeki haberlerin tam olarak gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı.

Bir yetkili, notamın yanlış yorumlandığını, bahsi geçen notamın iniş ve kalkışlarda 3 millik ayrımı kapsamadığını kaydetti.

Türkiye’de Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Dalaman ve Milas hava sahalarını kapsayacak olan yeni düzenleme gereğince, TMA içinde ayırmanın ufki radar yaklaşmasında, seviye 17000 feetten, 24000 feet’e, bu yüksekliğin radar ayırması ise 5 milden 3 mile indirildi.

Hava sahasını daha ekonomik ve daha kullanışlı hale getirmek amacıyla yapılan düzenleme ile uçakların birbirlerine yakınlaşması, daha fazla uçağın bu sahaları kullanması hedefleniyor.

Ancak haberlerde ifade edildiği gibi ayrım mesafesi iniş ve kalkışlarda 3 mil’e düşürülmedi. İniş ve kalkışlarda ayrım mesafesi halen 5 mil olarak uygulanıyor.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren bir yetkili, yakın dönemde iniş kalkışlarda da ayrım mesafesinin 3 mil’e düşürüleceğini ve her bir dakikada bir uçağın Atatürk Havalimanı’na ineceğini kaydetti.

Atatürk Havalimanı PAT sahasında son dönemde yapılan çalışmalarla kapasite artışının sağlanması için hızlı taksi çıkış yolları yapıldığını, RNAV sisteminin hayata geçirildiğini kaydeden yetkili, “ Çok yakında iniş ve kalkışlarda ayrım mesafesi üç mile düşürülecek. Onunla ilgili görüşmeler sürüyor. Atatürk Havalimanı’nın 40 olan saatlik uçak kapasitesi 60’a çıkacak” dedi.

Kaynak: Airport Haber

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim