• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Atatürk Havalimanı'nda 'buluşma noktası'

Atatürk Havalimanı'nda 'buluşma noktası'
İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Geliş katında konumlandırılan "Buluşma Noktası" monitörleriyle yolcular kendilerini karşılamaya gelen kişileri kolayca bulabilecek...

Atatürk Havalimanı'nda 'buluşma noktası'

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Geliş katında konumlandırılan "Buluşma Noktası" monitörleriyle yolcular kendilerini karşılamaya gelen kişileri kolayca bulabilecek...

TAV Bilişim tarafından geliştirilen sistemin anons yoğunluğunu azaltması ve yolculara pratik bir çözüm sunması amaçlanıyor.
 
TAV Havalimanları Holding iştiraklerinden TAV İstanbul ve TAV Bilişim Hizmetleri’nin ortak çalışmasıyla uygulamaya geçen “Buluşma Noktası” sistemi yolcu karşılamayı düzenli ve kolay bir hale getiriyor. İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Geliş katına yerleştirilen monitörler karşılama alanına gelen yolcuları belirlenen iki ayrı buluşma noktasına yönlendiriyor. Belirtilen buluşma noktasına ulaşan yolcular doğru noktada olduklarını yine monitörde isimlerine bakarak teyit edebiliyor.
 
TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü “Atatürk Havalimanı’nda artan yolcu trafiğine bağlı olarak, yolcu karşılayıcıları ve yolcuyu aramak için yapılan anonslarda büyük bir artış gözleniyordu. TAV İstanbul ve TAV Bilişim’in ortaklaşa tasarladığı sistemle bu süreç ciddi şekilde kolaylaştı. TAV Havalimanları olarak müşteri memnuniyetini artırmak üzere 7/24 çalışıyoruz. TAV Bilişim’in geliştirdiği bu sistem bizim inovatif yaklaşımımızın en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. Her gün on binlerce yolcunun geçtiği, Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olan Atatürk Havalimanı’nda uluslararası standartlarda, kaliteli ve güler yüzlü şekilde hizmet veriyoruz” dedi.
 
Terminaldeki danışma noktasının yükünü ve anonsların yoğunluğunu azaltmayı amaçlayan uygulama şöyle işliyor: Yolcularını karşılamak için gelen kişiler, dış hatlar geliş katında yer alan danışmaya yolcularının ismini yazdırarak karşılama ekranında yer almasını sağlıyorlar. Yolcunun isim ve soyadı bilgileri toplam 40 dakika boyunca bilgi ekranlarında yer alıyor. Yolculara ve yakınlarına pratik bir çözüm sunan ‘Buluşma Noktası’ dijital ekranları öncesinde sadece buluşma noktası ibaresinin yer aldığı alanlardan oluşuyordu.
 
Uygulama sayesinde karşılama bölgesinde oluşan yığılmanın önüne geçilmesi, anons sayısının azalmasıyla da terminal içindeki gürültü seviyesinin düşmesi bekleniyor.

1.20120413095747.jpg

2.20120413095758.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim