• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Atatürk Havalimanı'nda korsan tatbikatı

Atatürk Havalimanı'nda korsan tatbikatı
Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen 'Uçak kaçırma ve rehine kurtarma tatbikatı' gerçeği aratmadı.

Atatürk Havalimanı'nda uçak kaçırma tatbikatı

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen 'Uçak kaçırma ve rehine kurtarma tatbikatı' gerçeği aratmadı.

Tatbikatta senaryo gereği, Türk Hava Yolları'nın Bakü-İstanbul seferini yapan uçağını kaçırmak isteyen 3 hava korsanı, pilot kabinine yöneldi ve pilota uçağı Moskova'ya yönlendirmesini istedi. Bu arada uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı Hava Kontrol Kulesi'ne Hijack (Uçak kaçırılıyor) alarmını verdi. Senaryo gereği güvenlik görevlileri ve 13 ayrı birimden personel, hızla görev yerlerine ulaştı. Bu arada bir de kriz masası oluşturuldu. Uçağı kaçıran teröristlerle temasa geçilerek, teslim olma çağrısında bulunuldu. Daha sonra kaptan pilot, özel bir şifre ile uçakta 3 terörist bulunduğunu ve ellerinde bomba olduğunu bildirdi. Pazarlık sürerken, hava korsanları uçağa yakıt ikmali yapılmasını ve başka bir ülkeye gitmek istediklerini aksi takdirde yolcuları öldüreceklerini söyledi. 
 
UÇAK ABLUKA ALTINA ALINDI 
 
Atatürk Havalimanı'na inişine izin verilen uçakta teslim olmaya yanaşmayan hava korsanlarının etkisiz hale getirilmesi için bir kurtarma operasyonu planlandı. Planlamanın ardından korsanların uçak içindeki yerlerinin tespit edilmesi üzerine, özel harekat timlerinin operasyonu başladı. Uçağa yaklaşan özel timler, merdivenlerle değişik noktalardan aynı anda içeri girerek yaklaşık 5 dakikada hava korsanları etkisiz hale getirdi. Hava korsanlarından biri ölü, ikisi ise sağ olarak ele geçirildi. Yolcular ile mürettebatın uçaktan indirilmesinin ardından da uçakta, eğitimli köpeklerle bomba araması yapıldı. 
 
BAŞARILI BİR OPERASYON 
 
Tatbikatın başarıyla sonuçlanmasından memnuniyet duyduğunu söyleyen Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın şöyle konuştu: 
 
"Bu bir tatbikattır. Temennimiz böyle bir uçak kaçırma eylemi olmasın. Biz her ihtimale karşı yılda iki kez uçak kaçırma ve rehine kurtarma tatbikatı yapmaktayız. Yolcularımızı ortak koordineli bir çalışmayla, en ufak bir zarar olmadan kurtardık. Güzel bir tatbikat oldu. Korsanlar çok ısrarlıydı. Anlaşamadık birini ölü, ikisini yaralı ele geçirdik. Uçakta 111 yolcumuz vardı, bunlardan 3 yolcumuz da hafif şekilde yaralandı"
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim