• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Atatürk Havalimanı'ndan bir rekor daha

Atatürk Havalimanı'ndan bir rekor daha
4. BM En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı ve yaz trafiği nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda trafik yoğunluğu ve park sorunu yaşandı.

Atatürk Havalimanı'nda tarihi rekor yaşandı

İstanbul’a üçüncü havaalanı ihtiyacını bu fotoğraf bir kez daha kanıtladı. Salı günü İniş ve kalkış sayısıyla tarihi bir rekora imza atan Atatürk Havalimanı’nda uçaklar park edecek yer bulamayınca bir saat bekletildi.

ATATÜRK Havalimanı, inip kalkan uçak sayısında tarihi bir rekora imza attı. 21 Nisan Perşembe 946 uçağın iniş ve kalkış yaptığı limana 10 Mayıs Salı günü bin 36 uçak inip kalktı. Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı’na gelen 90 uçağın yaptığı trafikle de iyice yoğunlaşan Atatürk Havalimanı’nda park yeri kalmadığı için uçaklar taksi yollarına park edilmeye başladı. Bu yoğunlukla birlikte Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük kapısı Atatürk Havalimanı’nda son yılların rekoru da egale edildi.

Taksi yerlerini park etti

21 Nisan Perşembe günü Atatürk Havalimanı’nda uçuş trafiğinin sayısı 946 olmuştu. Bu rakam 10 Mayıs Salı günü yeni bir rekorla bin 36’ya ulaştı. Havalimanında park yeri kalmadığı için dün THY’nin New York-İstanbul seferini yapan Boeing 777 tipi uçağı 05-03 no’lu piste indikten sonra park edebilmek için bir saat beklemek zorunda kaldı. Boeing 777 New York uçağı büyüklüğüne uygun park yeri tahsis edilmesini beklerken, bu sırada inen bazı uçaklar da geçici olarak taksi yollarına park ettirildi. Günlük iniş-kalkış sayısının 1036 gibi bütün zamanların en büyük rekoruna ulaşması üzerine apron trafiğini düzenleyen ramp kule görevlileri zor anlar yaşadı. DHMİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, BM En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı’na gelen 90 uçaklık ek trafiğin yoğunluğun daha da artmasında etkili olduğu öğrenildi.

www.UlasimOnline.Com  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim