• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Atatürk Havalimanı'nın kaderi değişiyor

Atatürk Havalimanı'nın kaderi değişiyor
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, “Ben bu ülkenin başında oldukça yeşil alan olacak” dediği Atatürk Havalimanı arazisi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Burayı bölge parkı yapacağız” dedi.

Yaklaşık 11.7 bin dönüm alan üzerinde kurulu olan havalimanı bölge parkı olursa dünyanın en büyük şehir parkları listesinde ilk sıralara yerleşecek.

İstanbul'a 3. havalimanının yapılacak olmasının ardından gündeme gelen “Atatürk Havalimanı ne olacak?” sorusu Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında açıkladığı gibi yeşil alana dönüyor.
 
Dün Bayrampaşa Belediye’sinin dönüşüm proje töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu yönde çalışmalara başladıklarını resmen açıkladı.
 
METROLU BÖLGE PARKI
 
Topbaş, “Şahsen bir mimar, bir şehir plancısı olarak gönlümden geçen de Atatürk Havalimanı’nın 3. havalimanının yapılmasının ardından bölge parkı haline gelmesiydi. Sayın Başbakanımız açıklamasında bunu net bir şekilde belirtti. Bu açıklamayı Sayın Başbakanımızın İstanbul’a olan sevdasının bir yansıması olarak görmekteyim. Çok rant doğuracak bir alan olmasına rağmen o gözle bakmadığından dolayı kendisine özellikle teşekkür ediyorum. Burası metrosu olan bir bölge parkı olarak devreye girecektir. Planlama sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz” dedi. 
 
KİŞİ BAŞINA 10 METREKARE YEŞİL ALAN DÜŞMESİ GEREKİYOR AMA...
 
1999 depreminden sonra yapılan değişiklikle, kişi başına düşmesi gereken yeşil alan miktarı 7 metrekareden 10 metrekareye çıkarılmasına rağmen, İstanbul’da bu miktar 3 metrekareden de az durumda bulunuyor.
 
Bu rakam dünyanın en büyük şehir parklarından birisini bünyesinde bulunduran New York’ta 23 metrekare...
 
BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?
 
“Orada boşalan arazinin küçük bir kısmına sadece işadamlarının jetlerinin inebileceği bir alan oluşturacağız geri kalan önemli büyüklükteki alan ise yeşil alan olacak. Bu ülkenin başında olduğum sürece bu böyle olacak.”
 
İşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın o sözleri:
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim