• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Atık sular arıtılmadan denize boşaltılıyor

Atık sular arıtılmadan denize boşaltılıyor
Bodrum Belediyesi'ne ait Gümbet Pis Su Arıtma İstasyonu'ndan çıkan suların arıtılmadan denize boşaltıldığı iddia edildi.

Bodrum Belediyesi'ne ait Gümbet Pis Su Arıtma İstasyonu'ndan çıkan suların arıtılmadan denize boşaltıldığı iddia edildi.

Bodrum'da yaşayan "Aksona Mehmet" lakaplı sünger avcısı Mehmet Baş ve Bodrum Era Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras, Bodrum Belediyesi'ne ait Gümbet Pis Su Arıtma İstasyonu'ndan çıkan suların denize boşaltıldığı noktada dalış gerçekleştirdi. Baş ve Aras, dalış sırasında suların denize boşaltılma anını kamera ile de kayıt altına aldı.

Dalışın ardından Mehmet Baş, suların arıtılmadan denize boşaltıldığını tespit ettiklerini belirterek yetkilileri uyardı. Yıllardır bölgede sünger avcılığı yaptığına dikkati çeken Baş, şöyle konuştu:

"Bu topraklarda yaşayan sağduyulu güzel insanların sesi olarak konuşuyorum. Ben burada dalıyorum, niçin dalıyorum- Bunları göstermek için. Burada bu kadar vergiler veriyoruz, atık su paraları veriyoruz. Bu suların arıtılmadan boşaltılmaması lazım. Ben şimdi buradan mikrop kaparsam beni kim kurtaracak- Hiç kimse..."

Era Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras da, Gümbet arıtmasından çıkan ve arıtılmadan denize boşaltılan pis suyun biran önce durdurulması gerektiğini söyledi. Aras, pis suyun deniz yüzeyinden de görüldüğünü ve bölgede pis koku oluştuğunu vurgulayarak, "Bodrum büyüyor. Arıtma sistemi yeni yapılmış olmasına rağmen yetmiyor. Vanalar yoğun zamanlarda açılıyor ve denize deşarj yapılıyor" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum'un çok hızlı büyüdüğüne işaret etti. Kocadon, şöyle konuştu:

"Bu hesaplamalar yapılırken Bodrum'un bu kadar hızlı gelişebileceği ve bu arıtmaya bu kadar yük bineceğini kimse düşünememiş. Geldiğimiz günden beri kapasite artırımıyla ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Meclis gündeminde de önüme geldi zaten. En kısa zamanda bu arızaları gidereceğiz. Gümbet Arıtma Tesisi, normal çalışmaya başlayacak."

www.DenizHaber.Com.tr,

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim