• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Atılım Üniversitesi havacı yetiştirecek

Atılım Üniversitesi havacı yetiştirecek
Eğitim sektörüne ilk ve orta öğretimle başlayan 1997 yılında ise üniversite haline gelen Atılım Üniversitesi, dünyaya havacı yetiştirmeye hazırlanıyor.

Atılım Üniversitesi havacı yetiştirecek

Eğitim sektörüne ilk ve orta öğretimle başlayan 1997 yılında ise üniversite haline gelen Atılım Üniversitesi, dünyaya havacı yetiştirmeye hazırlanıyor.

2012'de eğitim ve öğretime başlayacak Sivil Havacılık Yüksekokulu'ndan mezun olanlar dünyanın her ülkesinde iş bulabilecek.

Öğrenciler bir yıl İngilizce hazırlık eğitiminden sonra dört yıl lisans programına devam edecekler.

Öğrenciler aldıkları puanlar ve yaptıkları tercihlere göre Uçak Gövde-Motor Bakımı, Uçak Elektrik-Elektronik ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerinde eğitim alabilecek.

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, 13 yıl gibi kısa bir sürede 5 fakülte, 38 bölüm, 2 yüksekokul ve 2 enstitüsü ile ciddi bir açığı kapattıklarını söyledi.

Özgenoğlu, "Mesleki konularda bilgili ve deneyimli, araştırmacı, dinamik, ülke sorunlarına duyarlı, takım çalışmasını seven, mesleklerinde ve iş dünyasında başarılı, rekabetten korkmayan, uluslararası çevrelerle yakından ilişkili, sanatsal, kültürel ve tarihsel değerlerimize sahip çıkan, çevre korumasına duyarlı insanlar yetiştirmek arzusundayız" diye konuştu.

40 yabancı üniversitede eğitim fırsatı

488 akademik personelin çalıştığı üniversitede okuyan her 10 öğrenciye bir öğretim üyesi düşüyor. Üniversitede her 4 öğrenciden 1'i burslu olarak eğitim görüyor.

4 bin 506 lisans, 720 Yüksek Lisans ve doktora öğrencisiyle faaliyet gösteren üniversite, University of Incarnate Word (ABD), University of Dortmund ve Erasmus programı kapsamında, 40'ın üstünde yabancı üniversitede değişim programı kapsamında öğrencilerine öğrenim görme fırsatı sunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim