• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Atlantic Flight Academy eğitime başladı

Atlantic Flight Academy eğitime başladı
Türkiye’deki pilot ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu işbirliği ile Atlasjet tarafından kurulan Atlantik Uçuş Okulu - Atlantic Flight Academy (AFA) eğitimlerine başladı.

Türkiye’nin pilot açığını AFA kapatacak

Türkiye’deki pilot ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu işbirliği ile Atlasjet tarafından kurulan Atlantik Uçuş Okulu - Atlantic Flight Academy (AFA) eğitimlerine
başladı.

AFA, yakın zamanda hizmete açacağı özel havaalanı, öğrenci yurtları, bünyesine katacağı Airbus A320 ve Boeing 737NG Uçuş Simülatörleri ile bölgenin en büyük uçuş eğitim tesisi haline gelecek.

AFA’dan mezun olanlar Atlasjet’te ikinci pilot olarak işe başlayacaklar.

Türk pilot ihtiyacını karşılayabilmek üzere Atlasjet tarafından hayata geçirilen Atlantik Uçuş Okulu - Atlantic Flight Academy’de (AFA) eğitimlere başlandı. Konu hakkında bilgi veren AFA Genel Müdürü Sermed Temizkan Haziran ayında eğitimlere başlandığına dikkat çekerek, birinci grup öğrencilerin 25 Temmuz’da yer derslerini bitirdiklerini ve 1 Ağustos itibariyle de uçuşlara başlanacağını belirtti.

Türkiye’de ciddi bir pilot sıkıntısı yaşandığını ifade eden Temizkan, “Türkiye bu sebeple yurtdışından pilot istihdam etti. Şu anda tüm havayollarımızda 700’den fazla yabancı pilot var” dedi. Önümüzdeki bir yıl içinde 50 uçağın daha hizmete gireceği düşünüldüğünde 500 yabancı pilotun daha gerekli olacağını belirten Temizkan “Biz AFA ile ülkemizde gelişmekte olan havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu yerli pilot ihtiyacına cevap vermeyi amaçlıyoruz. AFA, gelecekte uygulamaya geçireceği projeleri ile bölgenin de en büyük uçuş akademisi olacak” şeklinde konuştu.

AFA sektördeki pilot açığını kapatacak, bölgenin en büyük uçuş eğitim tesisi olacak

Sektördeki pilot açığını kapatmak hedefiyle Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu işbirliği ile Atlasjet tarafından kurulan Atlantic Flight Academy Haziran ayı itibariyle teorik eğitimlere başladı. Yedi adet 2011 model glass kokpit Diamond eğitim uçağını satın alan AFA, 2012 yılında eğitim uçaklarının sayısını 20’ye yükseltecek. B-737 ve A320 simülatörleri, kendi eğitim pisti ve öğrencilerin kalacağı tesisler ile 2 yıl gibi kısa bir zamanda AFA’nın bölgenin en büyük uçuş eğitim tesisi olması hedefleniyor.

Mezunlara Atlasjet’ten iş garantisi

Havayolu pilotu yetiştiren ilk ve tek özel uçuş okulu olan AFA’dan 1,5 yıl süren eğitimlerin sonunda mezun olan pilotlar Atlasjet’te ikinci pilot olarak işe başlayabilecekler. Her yıl 50 pilotun havacılık sektörüne katılmasını ve istihdam edilmesini amaçlayan AFA’da 800 saat üzeri teorik eğitim, 200 saat üzeri de pratik uçuş eğitimi veriliyor. Airbus 320 uçaklarda 2. Pilot olarak eğitimlerini tamamlayan öğrenciler isterlerse Atlasjet’te pilot olarak kariyerlerine başlayabiliyorlar.

Birinci grup öğrenciler uçmaya hazır

Haziran ayında eğitimlere başlandığını hatırlatan AFA Genel Müdürü Sermed Temizkan “Okulumuzun birinci grup öğrencileri 25 Temmuz’da yer derslerini bitirdiler. 1 Ağustos günü itibariyle uçuşa başlayacağız. Yakın gelecekte uluslararası standartlarda yüksek düzeyde teorik bilgiye, uçuş tecrübesine ve gelişmiş havacılık teknolojisini takip ederek sahip olduğu kaynakları etkin şekilde kullanabilen pilotlar yetişmeye başlayacak” dedi. Diamond Aircraft şirketi ile karşılıklı olarak yapılan uçak satınalma anlaşması kapsamında tamamı Kanada’da üretilmiş olan 2011 yılı yapımı 6 adet tek motorlu “DA20-C1 - Eclipse” ve Avusturya’da üretilmiş olan 2011 yılı yapımı 1 adet çift motorlu
“DA42-NG - New Generation” uçakların eğitim filosuna katıldığının altını çizen Temizkan uçak sayısını 2011 yılında toplam 10 adete ve 2012 yılında toplamda 20 adete çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. Temizkan “Atlantik Uçuş Akademisi (AFA) filosundaki uçaklar uluslararası standartlarda IFR uçuş kabiliyetine ve geleceğin uçuş standartları gereksinimlerine sahip Glass Cockpit olarak üretilmiş olup, tek motorlu “DA20-C1 - Eclipse uçakları Garmin 500” ve çift motorlu “DA42-NG uçakları Garmin 1000” seyrüsefer sistemleri ile yapılandırılmıştır” dedi.

İkinci dönem kayıtlar Eylül’de

Eğitim dönemlerine ilişkin de bilgiler veren Sermed Temizkan “Verilen pilotaj eğitimlerinin birinci dönemi Haziran 2011’de başladı. İkinci dönemin eğitimlerinin başlangıcı da Eylül 2011 olarak planlanmaktadır. Akademimizde ideal eğitim ortamının sağlanabilmesi amacıyla öğrenci sayıları her dönemde maksimum 15 öğrenci ile sınırlandırılmaktadır” şeklinde konuştu. Temizkan, AFA Yönetim Kurulu’nun aldığı karara da dikkat çekerek “Pilotaj eğitimi almak isteyen Türk öğrenciler için başlatmış olduğumuz kampanyada, 2011 yılı sonuna kadar AFA’ya eğitim almak amacı ile kesin kayıt yaptıran Türk Pilot adaylarına hangi dönemde eğitime başlarsa başlasınlar %10 indirim uygulayacağız” dedi.

Üniversite mezunu olmak şart

Atlantic Flight Academy’ye kayıt için pilot adaylarında, üniversite veya yüksek okul mezunu olmaları, Upper Intermediate veya Advanced düzeyinde İngilizce bilmeleri, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş olan Havacılık Tıp Merkezlerinde JAR-FCL 3 kriterlerine göre birinci sınıf Pilotaj sağlık kriterlerine uygun olmaları gibi temel şartlar aranıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim