• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Atlasjet Havayolları'ndan sürpriz ortaklık

Atlasjet Havayolları'ndan sürpriz ortaklık
Atlasjet, Irak’ta Zagros Group ile ortak havayolu şirketi kurdu. Zagrosair adıyla uçacak şirket 3 uçakla tarifeli seferlere başlayacak. Zagros Group ile yüzde 50 ortak olan Atlesjet 150 milyon dolar yatırım yaptı.

Atlasjet Havayolları'ndan sürpriz ortaklık

Atlasjet, Irak’ta Zagros Group ile ortak havayolu şirketi kurdu. Zagrosair adıyla uçacak şirket 3 uçakla tarifeli seferlere başlayacak. Zagros Group ile yüzde 50 ortak olan Atlesjet 150 milyon dolar yatırım yaptı. Zagrosair’in mayıs sonunda uçuşlara başlaması hedefleniyor...

Özel havayolu şirketi Atlasjet, Irak’ta faaliyet gösteren Zagros Group ile ortaklık anlaşması imzalayarak Zagrosair’i kurdu.
 
Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy mayıs sonunda faaliyete geçirecekleri havayolu şirketine 150 milyon dolar yatırım yaptıklarını açıkladı. Irak’ın en büyük şirketlerinden Zagros ile yarı yarıya ortak olduklarını belirten Ersoy “Zagrosair için 3 yeni uçak alındı. Bu yılın sonuna kadar uçak sayısını hızla artıracağız. Erbil merkezli şirketimiz, Avrupa ve lrak’a komşu ülkekere tarifeli seferler düzenleyecek. Zagrosair ile hac seferleri düzenlemek için de yolumuz açılmış oldu” diye konuştu.
 
Irak’ı tanıdık

 
Irak’taki siyasi karışıklıkların, yatırım kararlarını etkilemediğini anlatan Ersoy, şöyle devam etti: “Biz son iki senedir lrak’da operasyon yapıyoruz. Bu süre, hem Irak’ı hem de Iraklıları tanımamıza fırsat verdi. Irak, pazar şartları zor ancak uğraşılmaya değecek bir yer. 2 yıl önce Irak pazarında operasyona başladığımızda hedefimiz Irak’a nasıl yatırım yapılır sorusunun yanıtını bulmaktı. Ortak olduğumuz şirket ile sadece Erbil ve şu anda Suleymaniye’den İstanbul’a haftada 8 sefer yapıyoruz. Havayolu ruhsatını aldığımız andan itibaren Irak’ın bir çok noktasından Avrupa ve Ortadoğu’da 10’dan fazla noktaya tarifeli uçuşları başlatacağız.”
 
Kilit ülke
 
Irak’ın riskli gibi gözükse de Türkiye için çok büyük bir pazar olduğunu dile getiren Ersoy, bu bölgeyi tercih etmelerinin sebebini şöyle açıkladı: “Öncelikle sınır komşumuz, ticaretimiz her geçen gün artarak devam ediyor. Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinin Türkiye turizmine ilgisi malum. Irak’ı kilit ülke olarak kullanmayı hedefliyoruz. Arap Baharı sebebiyle bölge karışık olsa da, zamanla taşlar yerine oturacak.”
 
3 otel yapacak
 
Irak’ta havayolu yatırımının yanında otelcilik alanında da projeler üreteceklerini belirten Ersoy, “Bir ülkenin havayoluna hakimseniz o ülkede sırtınız yere gelmez. İlk etapta havadan girdiğimiz Irak’ta uzun vadede otelcilik yatırımları da planlıyoruz. Orta vadede 300 odalık 3 otel yatırımı yapacağız. Her birinin maliyeti 100 milyon dolar olacak” diye konuştu.
 
4 yıl önce başlamıştı
 
Murat Ersoy, Atlasjet’in 4 yıl önce Kuzey lrak bolgesinde Erbil ve Süleymaniye’ye tarifeli seferler düzenlemeye başladığını hatırlatarak şunları söyledi: “Hiç bir tarifeli havayolunun uçuş yapmayı kabul etmediği komşu ülkemizin gelecek vaadettiğini o dönemde görmüştük. Bizden başka hiç bir havayolu Kuzey lrak’a tarifeli uçuş yapmayı kabul etmediği için de Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü talebimizi hemen onaylamıştı. Bugün Kuzey lrak tüm havayollarınca öncelikli uçuş noktası haline geldi. Tarifeli uçuşlarımız ile başlattığımız bölge ticaretimiz, lrak Havayolları’nın Bombardier uçaklarına teknik bakım desteği vermeye başlamamızla devam etti.”
 
Uçmaya hazır hale geldik
 
Atlasjet olarak uzun zamandır yurtdışında bir havayolu şirketi kurmak istediklerini dile getiren Murat Ersoy, “Irak bölgesindeki potansiyeli uzun zamandır takip ediyorduk. Kendimize iyi bir ortak bulduk. Bu aşamadan sonra düğmeye basarak havayolu kurma hayalimizi gerçeğe dönüştürdük. Kurduğumuz şirket için bütün hazırlıkları tamamladık ve uçmaya hazır hale geldik. Büyük bir aksilik çıkmazsa ay sonuna kadar ruhsatımızı da alırız” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim