• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Atlasjet kendi pilotunu kendi yetiştirecek

Atlasjet kendi pilotunu kendi yetiştirecek
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün evsahipliğinde gerçekleştirilen Balkan Ülkeleriyle bölgesel işbirliği toplantısında Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy önemli açıklamalarda bulundu.

MURAT ERSOY BOMBAYI PATLATTI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün evsahipliğinde gerçekleştirilen Balkan Ülkeleriyle bölgesel işbirliği toplantısında bir sunum yapan Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy önemli açıklamalarda bulundu.

Şirketin bugüne kadar Türkiye’de başardığı ilklerden bahseden Murat Ersoy,Atlasjet'in teknik bakımlar dahil birçok işi kendi bünyesinde yapabilen bir yapıya kavuşması için çalıştılarını ifade etti.

Ersoy, Atlantic isimli bir uçuş eğitim merkezi kuracaklarını açıkladı. 2011 yılında faaliyete başlayacaklarını belirten Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, 'Bu konuda hızlı bir çalışma yürütüyoruz. Bundan sonra kendi pilotumuzu kendimiz yetiştireceğiz' şeklinde konuştu.

OXFORD'LU HOCALAR GELECEK

Atlasjet'in eğitim binasını dahi tuttuğu öğrenildi. Şirket merkezi İstanbul-Florya'da olacak ve ilk eğitimlerin 2011 yaz aylarında başlayacak. Eğitimlerin kış aylarında ise güney bölgelerde yapılacağı belirtildi. Eğitim verecek öğretmenlerin ve eğitim programının
anlaşma sağlanması halinde ünlü Oxford Üniversitesi'nden getirileceği, eğer anlaşma sağlanamazsa Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ile görüşüleceği belirtildi.

Eğitimler, tek ve çift motorlu uçaklarla yapılacak. Pilot eğitimi vermek üzere 6 uçak alan Atlasjet 1 yıl içerisinde eğitim uçağı sayısını 10'a çıkartacak. İlk yıl 80 pilot adayının mezun edilerek Atlasjet kokpitlerindeki yerini alması planlanıyor.

Uçuş okulunun tam teşekküllü olması planlanıyor. Okuldan mezun olan pilot adaylarının type eğitimlerininde aynı okulda barındırılacak simulatörlerle yapılması düşünülüyor.

Atlasjet'in bu hamlesi Türk Sivil Havacılık sektöründe çok konuşulacağa benziyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim