• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Atlasjet kürtlerin havayolu şirketini kurdu

Atlasjet kürtlerin havayolu şirketini kurdu
Irak'ın kuzeyinde kurulu Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin yiğeni Atlasjet ile birlikte Kürt Hava Yollları'nı kurdu.

Kuzey Irak'ın ilk milli havayolu şirketini Atlasjet kurdu

Barzani ailesiyle ortak kurulan Erbil merkezli Zagrosjet, eylülde sefere başlayacak. Suriye sınırındaki Kürtlerin özerklik girişimleri bir gerginliğe sebep olsa da Türkiye'nin bölgedeki ticaret hacmi oldukça geniş görülüyor.

Petrole dayalı ekonomisi hızla büyüyen Kuzey Irak, milli havayolu şirketini Türkler'le kuruyor. Kuzey Irak yönetimi, Türk şirket Atlasjet ile uçuşa hazırlanıyor. Eylül ayında ilk seferine başlayacak olan havayolu şirketinin ismi ise Zagrosjet olacak. Yüzde 50-50 ortaklıkla kurulan Zagrosjet'in Barzani Ailesi'yle ortak kurulduğunu söyleyen Atlasjet İcra Kurulu Başkanı Sami Alan, "Erbil merkezli bir havayolu şirketi şu ana kadar yoktu. Hızla büyüyen bu bölgeyi dünyaya açacağız" dedi.

ORTA ASYA'YA AÇILIYOR

Yatırımı Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani'nin yeğeni Mustafa Barzani ile birlikte yaptıklarını kaydeden Alan, "Bölgeden Türkiye uçuşlarının yanı sıra Avrupa, Asya ve Avrupa'ya yönelik uçuşlar gerçekleştireceğiz. Amacımız ilk planda yılsonuna kadar 7-8 noktaya uçuş başlatmak. Ardından bu sayıyı artıracağız" diye konuştu. Atlasjet'in yurtdışı açılımı Irak'la sınırlı değil. Firma Orta Asya'nın yıldızı parlayan ülkelerinden Kazakistan ve Kırgızistan'da da iki şirket kurdu. Kırgızistan'da Kyrgyz Airlines adıyla yerel ortaklarla kurulan şirket, 9 Eylül'de ilk seferine başlayacak. Sami Alan, "Bişkek'ten Moskova, İstanbul, Ulan Batur, Pekin, Urumçi ve Oş kentlerine sefer gerçekleştireceğiz" dedi. Kazakistan'da ise Atlasjet'in ortağı ülkenin yerel turizm devi Gülnar Turizm. Jet One adıyla kurulan havayolu şirketi 8 Kasım'da Dubai, Mısır, Tayland, Çin ve Sri Lanka'ya sefer düzenleyecek.

İKİ YILDA İKİ KAT BÜYÜME HEDEFİ

İki yılda iki kat büyüme hedeflediklerini dile getiren Sami Alan, "3 hava yolu şirketinin ardından hedefimiz Suudi Arabistan, Rusya ve Güney Sudan. Suudi yönetimiyle ilk adımı attık. Rusya ise en cazip pazar. Eğer burada şirket kurabilirsek Türk Hava Yolları kadar büyük bir firmayı ortaya çıkarabiliriz" diye konuştu. Atlasjet'in 11'i iç hat olmak üzere toplam 20 farklı kente uçuş gerçekleştirdiğini dile getiren Sami Alan, özellikle iç pazarda yaşanan rekabetin kendilerini büyümeye zorladığını anlatıyor.

zagros_air.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim