• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Atlasjet, Rusya ve Irak'ta şirket kuruyor

Atlasjet, Rusya ve Irak'ta şirket kuruyor
Atlasjet, ödediği 9.9 milyon TL kurumlar vergisi ile "En çok vergi veren havayolu şirketi", Türkiye genelinde ise Büyük Mükellefler içerisinde en çok vergi ödeyen 102. şirket olma başarısını gösterdi.

Atlasjet, en çok vergi veren havayolu şirketi oldu

Yüksek hizmet kalitesiyle "Yolcusunu En Çok Seven" havayolu olan Atlasjet, ödediği 9.9 milyon TL kurumlar vergisi ile "En çok vergi veren havayolu şirketi", Türkiye genelinde ise Büyük Mükellefler içerisinde en çok vergi ödeyen 102. şirket olma başarısını gösterdi.

Swissotel'de düzenlenen basın toplantısıyla Büyük Mükellefler Vergi Daire Başkanı Bülent Sarıgül'den "En çok vergi veren havayolu şirketi" başarı plaketini alan Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, önümüzdeki süreçte havacılık sektörünün öneminin daha da artacağını belirterek havacılık sektörüne ve ülke ekonomisine katkılarının artarak süreceğini söyledi.

10 yılda 8.5 kat sermaye, 11.5 kat net ciro artışı

Atlasjet'in 10. yılını büyük bir coşku içinde kutladıklarını belirten Murat Ersoy, en çok vergi veren havayolu şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz. 4 milyon 250 bin TL'lik sermaye ile kurulan ve 1 Haziran 2001 yılında ilk uçuşunu gerçekleştiren Atlasjet büyük bir ivme ile büyümeye devam ediyor. 36 milyon TL'lik sermayemiz ile kurulduğumuzdan bugüne 8.5 kat, 517 milyon TL net ciromuz ile 11.5 kat büyüme kaydettik. Sektöre sunduğumuz e-bilet uygulamamız, self check-in kiosklarımız, iPhone ve Blackberry uygulamamız, uçak+otobüs servisi entegrasyonumuz, IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) üyesi olan ilk özel havayolu olma özelliğimiz ile yolcularımıza "ilk"leri yaşattık. 2012'de hedefimiz Atlasjet Rusya ve Atlasjet Irak'ı kurarak konforumuzu ve kalitemizi bu ülkelerdeki misafirlerimizle de paylaşmak olacak" dedi.

Atlasjet 2011 yılına yeniliklerle başladı

Bodrum'a sefer sayısını artırarak günde 3 sefere yükselten Atlasjet, Antalya'ya tarifeli uçuşlarını da 17 Haziran itibariyle günde 7 sefere çıkaracak. Dalaman seferlerine 10 Haziran tarihi itibariyle başlayacak olan Atlasjet, yeni tarifeli dış hat seferleriyle de Erbil, Süleymaniye, Priştina ve Ercan uçuşlarının yanısıra 2011 yılında Tahran, Medine ve Cidde'ye uçuşlar başlattı.

On beş yeni nesil uçak satın alacak

Atlasjet, Mayıs ayının başında imzalanan protokol ile bir adet Airbus 321 uçağı satın alarak filosuna kattı. İki adet Airbus 321 uçağı ise Aralık ayında teslim alınmak üzere satın aldı. Atlasjet yıl sonuna kadar, önümüzdeki 5 yılda teslim alınmak üzere on beş yeni nesil uçak alımını da tamamlayacak.

AFA sektördeki pilot açığını kapatacak, bölgenin en büyük uçuş eğitim tesisi olacak

Sektördeki pilot açığını kapatmak hedefiyle Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu işbirliği ile Atlasjet Havayolları’nın bünyesinde kurulan Atlantic Flight Academy Mayıs ayı itibariyle teorik eğitimlere başlıyor. Yedi adet 2011 model glass kokpit Diamond eğitim uçağını satın alan AFA, 2012 yılında eğitim uçaklarının sayısını 20’ye yükseltecek. AFA’nın B-757 ve A320 simülatörleri, kendi eğitim pisti ve öğrencilerin kalacağı tesisler ile 2 yıl gibi kısa bir zamanda bölgenin en büyük uçuş eğitim tesisi olması hedefleniyor.
Atlasjet Siirt Mesleki Eğitim Merkezi bölgeye kalifiye eleman yetiştirecek.

Havayolu taşımacılığına yaptığı yatırımlarla seyahat kültürünün gelişimine destek sağlayan Atlasjet, sosyal sorumluluk bilinciyle hizmet alanındaki kazanımlarını toplumsal gelişime aktarıyor. Nisan 2010’da temeli atılan ve çok kısa bir sürede tamamlanarak Ekim 2010’da öğretime açılan Atlasjet Siirt Mesleki Eğitim Merkezi orta öğrenimini tamamlamış 300 öğrenciye eğitim imkanı sağlıyor. Çıraklık, kalfalık ve ustalık olmak üzere üç yıllık eğitimler süresince sanayi sitesinde stajlarını da yapacak olan öğrencilerin, mezun olduklarında işleri hazır olacak. Siirt Organize Sanayi Sitesi’nde 10 dönümlük arazi üzerine kurulan Siirt Atlasjet Mesleki Eğitim Merkezi, ilk aşamada 8 derslik, 100 kişilik Konferans Salonu, 1 Fen ve 1 Bilgisayar Laboratuvarı ile eğitim verecek şekilde düzenlendi.

Rakamlarla Atlasjet

35.000 saat eğitim alındı.
10 yılda 100 milyon kilometre yol yapılarak, dünya çevresinde 2.500 tur atıldı.
Atlasjet uçakları 35.000 saat bakım gördü.
Atlasjet ulusal ve uluslararası 40 denetimden geçti.
10 yılda 15 milyon kişi Atlasjet ile uçtu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim