• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

AtlasJet ve Pegasus'un uçuş savaşı

AtlasJet ve Pegasus'un uçuş savaşı
Türk sivil havacılığının girişimleri sonrası 1 Ekim’e ötelenen uçuş yasağını sonrasında da uygulamaya devam edecek.

SKY Havayolları’nın uçuşlarını durdurmasından sonra Kazakistan’dan Türkiye’ye gelecek yolcuların mağduriyetini öne sürerek Türk charter havayolu şirketlerine uçuş yasağı getiren Kazakistan Sivil Havacılık otoritesi, havayolu şirketlerinin ve Türk sivil havacılığının girişimleri sonrası 1 Ekim’e ötelenen uçuş yasağını sonrasında da uygulamaya devam edecek.

Kazakistan tarafının 1 Ekim’den sonra Türkiye’den Kazakistan’a yolcu taşıyan Türk charter şirketlerine getirdiği yasağı biraz olsun hafifletti. Ancak buna rağmen Türk şirketleri zorlu bir sürecin beklediği kaydedildi. Yeni formüle göre, Türk havayolu şirketleri Türkiye’den Kazakistan’a yolcu taşıyacak ancak Kazakistan’dan Türkiye’ye uçaklar boş olarak dönmek zorunda kalacak çünkü Kazak sivil havacılık otoritesi 1 Ekim sonrası bu yönde Türk şirketlerin yolcu taşımasına yasak getirdi. Bu şartlerde Türk şirketlerin ekonomik olarak oldukça zorlanacakları belirtilirken Kazakistan’a sefer düzenleyen havayollarından ikisi Atlasjet ve Pegasus alternatif çözüm yolları aramaya başladı. Atlasjet’in bir adım daha önde olduğu belirtilirken Kazakistan’da Jetone adlı havayolu şirketini satın alan Atlasjet’in operasyonlarını Türk şirketi olarak değil Kazak şirketi olarak yürüteceği bildirildi. İlk etapta 3 uçakla operasyonlara başlayacak olan Atlasjet, daha sonra filoyu güçlendirme yoluna gidecek.

Kazakistan’dan vazgeçmeyen Pegasus Havayolları da Atlasjet’in bu hamlesine karşılık vermekte gecikmedi. Atlasjet’in izlediği yola benzer bir yöntemle Kazak pazarına girme çabasındaki Pegasus’un halen Kazakistan’da havayolu satın almak için arayışlarını sürdürdüğü bildirildi.

Kaynak:Airport Haber

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim