• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Atlasjet yurt dışında hangi şirketi alıyor?

Atlasjet yurt dışında hangi şirketi alıyor?
Londra’ya tarifeli uçuşlarını başlatan Atlasjet, yurt dışı operasyonlarını da genişletiyor. Rusya ve Irak’ta şirket kuran Atlasjet, yabancı bir şirketi almak için görüşmeler yürütüyor.

Atlasjet yurt dışında hangi şirketi alıyor?

Londra’ya tarifeli uçuşlarını başlatan Atlasjet, yurt dışı operasyonlarını da genişletiyor. Rusya ve Irak’ta şirket kuran Atlasjet, yabancı bir şirketi almak için görüşmeler yürütüyor.

ATLASJET, Rusya ve Irak’ta hayata geçirdiği şirket kurma projelerinin ardından yurt dışı hedeflerini büyüttü. Atlasjet, yakın zamanda yakın coğrafyada yabancı bir havayolu şirketinin yüzde 50’sini satın almaya hazırlanıyor. Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, yakın zamanda, yakın coğrafyadaki bir ülkeden bir havayolu şirketinin yüzde 50’sini satın almaya hazırlandıklarını açıkladı.

Geçen ay Irak’ta Zagros Group ile ortak bir havayolu şirketi kurmalarının ardından Ortadoğu’da ikinci bir ortaklığa hazırlandıklarını söyleyen Ersoy “Yakın zamanda ayrıntılarını paylaşacağımız, ismini şimdilik vermek istemediğim yakın coğrafyadaki bir Müslüman ülkede bir havayolu şirketinin yüzde 50’sini satın alıyoruz.

Bu ortaklığımızı sene sonuna kadar yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Ersoy büyümelerini tamamladıklarında, vakti geldiğinde halka açılmayı düşündüklerini de söyledi.  Öte yandan Atlasjet, 5 Mayıs tarihi ile Londra’ya tarifeli seferler başladı.

Atlasjet’i tercih eden yolcular, Lefkoşa-Londra, İstanbul-Londra ve Antalya-Londra uçuşlarında Atlasjet’in ekonomiplus ve business sınıfı ayrıcalıklarından yararlanabiliyor. Atlasjet, cumartesi günleri hariç haftanın her günü gerçekleştirilen İstanbul Atatürk Havalimanı-Londra Stansted uçuşlarının yanı sıra cumartesi günleri direkt Antalya-Londra Stansted seferleri de düzenliyor.  Atatürk Havalimanı’ndan Londra Stansted’e gerçekleştirilen seferler her şey dahil 66 sterlinden başlıyor.

Hedef 100 bin yolcuya ulaşmak

 “Konfor ve hizmet odaklı uçuşlarımız ile Londra Stansted uçuşlarında oyunun kurallarını değiştiriyoruz” diyen Murat Ersoy “Yolcular artık düşük maliyetli havayolu taşımacılığı sunduklarını iddia eden ancak oksijen hariç herşeye ek ücret talep eden havayolları ile uçmak zorunda kalmayacak. Atlasjet yolcuların konforu en uygun fiyata satın alacağı bir uçuş alternatifi olacak. Sunduğumuz ayrıcalıklı hizmetlerle yüzde 70 doluluk oranına ulaşarak ilk yıl 50 bin, ikinci yıl ise 100 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.

MURAT ERSOY: Low-cost imajını değiştireceğiz

Ersoy, Londra hattında Atatürk Havalimanı’ndan uçan tek özel havayolu olduklarına dikkat çekti. Atlasjet ‘ekonomiplus’ uygulaması ile Londra pazarındaki özel havayollarında var olan ‘low-cost’ imajını değiştireceklerinin altını çizen Ersoy, şunları söyledi: “İş adamları için business class hizmeti, ekonomiplus sınıfı bilet alan yolcular için de 1. sınıf konforu 3. sınıf fiyat ile sunuyoruz. Hem iş adamına, hem öğrenciye hem de turizm pazarına hitap ediyoruz. Londra uçuşlarımızda kapasitemizin yüzde 40’ını Kuzey Kıbrıs, yüzde 40’ını Türkiye ve yüzde 20’sini yurt dışından gelecek transit yolcu trafiği ile doldurmayı hedefliyoruz. Yakın vadede yolcu sayısı olarak toplam iş hacmimizin yüzde 5’ini, orta vadede ise yüzde 7’sini oluşturmasını bekliyoruz.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim