• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Atlasjet'e 9,5 milyon TL ödeme yapılacak

Atlasjet'e 9,5 milyon TL ödeme yapılacak
KTHY çalışanlarının sigorta primleri için 5.5 milyon TL’yi bulamayan ve mağdur durumdaki 3 bin 500 yolcunun bilet paralarını hâlâ iade edemeyen hükümet, Atlasjet’e 9,5 milyon TL ödenmesine karar verdi.

Atlasjet’e 9,5 milyon TL ödenecek

KTHY çalışanlarının sigorta primleri için 5.5 milyon TL’yi bulamayan ve mağdur durumdaki 3 bin 500 yolcunun bilet paralarını hâlâ iade edemeyen hükümet, Atlasjet’e 9,5 milyon TL ödenmesine karar verdi.

KKTC Bakanlar Kurulu, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) kapandığı günlerde yolcu taşıyan Atlasjet’e ilk aşamada 9 buçuk milyon TL ödenmesine karar verdi.

Bakanlar Kurulu’nun aldığı ödeme kararı dün Resmi Gazete’de “Karar Numarası: K (II) 208-2011 - Atlasjet’e Ödeme Yapılması” başlığı altında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Atlasjet’e bundan sonra da aynı hizmetleri için ödenecek hesabın bulunduğu anlamına gelen “alelhesap” ifadesinin kararda yer alması dikkat çekti.

Kararın tam metni şöyle:

“Bakanlar Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Atlasjet arasında 9.2.2011 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde, Atlasjet tarafından gerçekleştirilen gerek Türkiye, gerekse İngiltere Uçuşlarında KTHY yolcularının taşınmaları için harcanan zorunlu giderler olan reklam, ilan, iaşe-ibate, ödenen harçlar, boş olan tüm koltuklar ve sair masraf faturalarının toplamı olan ve söz konusu protokolün 2. maddesi ile 2 (a) fıkrası uyarınca Atlasjet’e alelhesap yapılacak ilk ödeme tutarı olan 9,500,000 TL’nin (Dokuz Milyon Beş Yüz Bin Türk Lirası’nın) 2011 Mali Yılı Bütçesi’nde T.C. Kredileri ile finanse edilmesi öngörülen “Reform Destekleme” 05-02-01-1-2-4-09-9-2-05 kaleminden 2011 Mali Yılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bütçesi altında yeni ihdas edilen “Havayollarına” 12-01-04-7-3- -4-05-1-9-01 kalemine aktarılarak Atlasjet Havacılık A.Ş.’ne ödenmek üzere bloke edilmesini onayladı”.

KTHY protestosu Londra’da!

Bu arada Londra’da Kıbrıs Türk Cemiyeti’nin 60’ıncı yıl kutlamalarına katılan ve bazı temaslarda bulunan Başbakan İrsen Küçük, KTHY’nın Londra’daki eski çalışanlarının tepkileriyle karşılaştı. Başbakan Küçük, Kıbrıslı Türk vatandaşlara verdiği bir konferansta eski KTHY çalışanlarından tepki gördü. Küçük, İngiltere’de de bu konuda hukuki sürecin başladığını söyleyerek şirketin toplanacak paraları ile çalışanlarına ödemeleri yapacağını kaydetti.

“3 bin 500 yolcu mağdur oldu, zararı karşılayacağız”

Başbakan Küçük, Londra’daki konferansı sonrasında vatandaşların KTHY ile ilgili sorularını da yanıtladı. Özellikle KTHY’nin iflasından sonra mağdur olan yolcuların ve tur operatörlerinin sorunlarını dinleyen Küçük, bu konudaki çalışmalara hızla devam ettiklerini belirterek şöyle konuştu;

“KTHY iflasından sonra açıkta 100 bine yakın bilet vardı. Bu yolcuların büyük bölümü (yüzde 80’i) Atlas Jet ile taşındı.Yaptığımız çalışmalara göre şu an 3 bin 500 yolcunun mağduriyeti söz konusu. Bu yolcular ve zarar gören acenteler hiç bir şeklide mağdur edilmeyecek. Tüm zararı karşılayacağız. Yeni havayolumuzun kurulması için çalışmalar hızla devam etmekte. Yeni havayolumuz özel sektör ağırlıklı olacağından şu an rekabet kurulu, özel sektörden olan işadamlarımızı incelemekte. Çalışmalar tamamlandıktan sonra bu sene kısmetse yeni havayolumuz, THY’nin denetiminde 3 uçakla işlemeye başlayacak”.

“3 uçağa 800 personel yok artık!”

THY Yönetim Kurulu başkanı Hamdi Topçu’nun destek için yeni havayolunun da başkanlığını yapacağını ifade eden Küçük, şöyle devam etti:

“Ancak hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. 3 uçağa 800 personel gibi bir durum yok artık. Biz mayısta hükümeti kurduk, 1 ay sonra KTHY iflas etti. Üstelik 46 trilyon yardım yapılmasına rağmen. Başbakanlık denetleme kurulu bunun sorumluları olan yönetimleri şu an inceliyor. Ancak KTHY’nin iflasında sadece yönetimlerin suçu yok. Çalışanlarının da çok hatası var. Hem devletten 46 milyar yardım alacaksınız hem de sürekli grev yapacaksınız.

Havayolu çalışanı 25 yıl çalıştı belki lise mezunu bile değil, buna rağmen ihtiyat sandığından 100 bin ile 700 bin arası değişen para alıyor, karşılığında da aç kaldık eve ekmek götüremiyoruz diye konuşacaksınız. Olmaz.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim