• BIST 9556.17
  • Altın 2477.844
  • Dolar 32.4796
  • Euro 34.5839
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Audi'den sürücüsüz yenilik

Audi'den sürücüsüz yenilik
Otonom sürüş için çalışmalarını sürdüren Audi, yeni geliştirdiği Merkezi Sürücü Destek Kontrolü (zFAS) ile daha doğru ve daha hızlı "karar alabilen" otomobiller üretebilecek.

Merkezi sürücü destek kontrolü (zFAS) Audi ’nin geliştirmekte olduğu otomatik sürüşte kullanılacak sistemlerin merkezinde yer alıyor. En ileri teknolojili, yüksek performanslı işlemciler kullanılan bu beyin cihazı öngörülebilir gelecekte adım adım ürün gamındaki yerini alacak. Yeni ve otomatik sürüş fonksiyonlarına giden yolda önemli bir kilometre taşı olan bu cihaz, Audi’nin sürücüsüz sürüş konusunda üstlenmekte olduğu liderlik rolünün de bir göstergesini oluşturuyor. Teknoloji alanında uzman bir şirket olan Delphi ile cihazın seri üretimi için sözleşme yapıldı.

Sürücüsüz araçlarda bulunan sensörlerden alınan çok geniş bir bilgi yelpazesi zFAS üzerinde bir araya geliyor. Kontrol cihazı, bu bilgileri araçların çevresindeki ortama ilişkin tam bir modellemeyi bilgisayar ortamında hızla gerçekleştirmek için kullanıyor ve bilgileri çeşitli destek sistemlerinin kullanımına sunuyor. Bu nedenle tüm sürücüsüz sürüş işlevlerinin merkez arayüzünü bu cihaz oluşturuyor.

Öğrenen araçlar geliyor

Yakın bir gelecekte, Audi connect, sürücüsüz otomobillerin sürüş sırasında kesintisiz bir şekilde Audi’den bilgi almasını da sağlayacak. zFAS kartında işlenen bilgiler, mevcut olduğu yerlerde LTE kullanarak, cep telefonu şebekesi üzerinden bulutta yer alan BT arka ucuna aktarılacak. Bu veriler, yapay zeka ile otomatik öğrenme için geliştirilen algoritmalarla işlendikten sonra yeniden otomobile gönderilecek. zFAS kartı böylece, sürekli olarak yeteneklerini geliştirecek ve karmaşık koşullar altında bile giderek daha iyi çalışacak. Bu nedenle, Audi’nin sunduğu sürücüsüz otomobiller her gün, deneyimledikleri yeni durumdan bir şey öğreniyor olacaklar.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim