• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Audi'nin elektrikli otomobil e-Tron

Audi'nin elektrikli otomobil e-Tron
Alman otomobil devi Audi, geçtiğimiz günlerde S8 Plus Super Sedan modelini duyurdu ancak diğer taraftan çok daha önemli diyebileceğimiz elektrikli e-Tron modelinin de duyurusu yapıldı.

2016 model A3 e-Tron, Ekim ayından itibaren vitrinlerdeki yerini almaya başlayacak ve Amerika'da 37 bin Dolar'dan başlayan fiyat etiketine sahip olacak.

A3 Sedan, A3 Cabriolet ve S3 Sport Sedan gibi Audi'nin ufak otomobillerine eklenecek olan A3 e-Tron, başlangıçta sadece sportback modeli ile piyasaya çıkacak.

204 beygir gücündeki elektrik motoru 250 Newton/metre tork güç üretiyor ve 8.8 kWh lityum-iyon bataryadan güç alıyor.

Audi'nin açıklamasına göre 8 saat kullanım süresi olan otomobilin kendisine ait 120 volt bir şarjının dışında 240 Volt bir Bosch şarj adaptörü de opsiyonel olarak sunuluyor. ve bu şarj adaptörü şarj süresini 2 buçuk saate kadar düşürüyor.

Audi, 2009 yılından bu yana e-Tron modeli konsept araçlarını gösteriyor; ancak bu alternatif yakıtlı araçların ne zaman piyasaya çıkacağını belirtmiyordu ki; bu noktada A3'ün çok da doğru olmayan bir dönemde piyasaya çıktığını söyleyebiliriz. Düşük yakıt fiyatları, geleneksel yakıtlarla çalışan araçların sayıca çok fazla olması ve çokça farklı seçenek sunması insanların hala elektrikli otomobillere mesafeli kalmasına sebep oluyor. Otomotiv sektörü genelinde de geçtiğimiz ay elektrikli araç satışları ciddi bir düşüş gözlemlendi; ancak şirketler elbette geleceğin ekonomisini belirleyecek olan bu otomobilleri de üretip satmak zorunda olduklarının bilincindeler.

Diğer taraftan geleneksel akaryakıtın hüküm sürdüğü orta ve üst orta sınıf dışında Audi'nin rekabete gireceği üst segmentte BMW i3, Tesla Model S, Mercedes-Benz B-Class Electric gibi otomobiller beklentileri biraz daha karşılar gibi görünüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim