• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Austal, gemi ihalesinin iptalini istiyor

Austal, gemi ihalesinin iptalini istiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gemi ihalesine katılan, teklif vermeyen ve şartnameyi eleştiren Avustralyalı Austal Şirketi, iptal için Kamu İhale Kurumu’na resmi başvurusunu yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gemi ihalesine katılan, teklif vermeyen ve şartnameyi eleştiren Avustralyalı Austal Şirketi, iptal için Kamu İhale Kurumu’na resmi başvurusunu yaptı.

İzmir’in vapur ihalesinde beklenen gelişme yaşandı. Belediyenin Körfez’de yolcu taşımacılığında kullanacağı 15 adet yolcu vapuru ve 28 adet yedek parça ihalesi Kamu İhale Kurumu’na götürüldü. Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye katılmasına rağmen ihalede teklifini açıklamayarak teşekkür mektubu veren Avusturalyalı  Austal Ships Pty Ltd başvurusunu resmen yaptı. Şirket’in ihale için Kamu İhale Kurumu’na yaptığı itiraz kurumun resmi internet sitesinde de yayınlanmaya başladı.

Austal Şirketi’nin yaptığı başvuru nedeniyle ihaleyi kazanan Türk firma Öz Ata Denizcilik Şirketi ile imzalanacak sözleşme de askıya alındı. KİK’e yapılan itirazın yaklaşık bir ay sonra karara bağlanması bekleniyor.

Şartname beğenilmedi

Şirket, ihale günü teşekkür mektubunu verirken gerekçelerinin de ihalede okunmasını istemişti. Şirketin Türkiye Yetkilisi Murat Birecik’in önerisiyle okunan mektupta, “Şartname alternatif olarak alüminyum gemi gövdelerinin sunulmasına olanak vermemektedir”  ifadelere yer verildi. Bu arada daha önce itiraz eden ancak, itiraz ehliyeti olmadığı gerekçesiyle başvurusu reddedilen Gemi Mühendisleri Odası, KİK kararına dava açmak için harekete geçti.

Rekabet şartlarına eleştiri

Austal temsilcisi Murat Birecik yaptığı açıklamada, karbon kompozit malzemeden yapılan gemilerin dayanıklı olmadığını, bakımlarının zor olduğunu belirterek ihaleyi KİK’e taşıyacaklarını anlatmıştı. Birecik, “Bu tür ihalelerde KİK’in başka dosyaları incelediğini biliyoruz. Her türlü hazırlığımızı yaptık. İhale rekabet şartlarını sağlamıyor” demişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim