• BIST 9530.47
  • Altın 2478.029
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.705
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

AutomotivİST, İstanbul'da gerçekleştirildi

AutomotivİST, İstanbul'da gerçekleştirildi
Geleceğin otomotiv dünyasını okuyabilmek amacıyla bu yıl 3. düzenlenen automotivİST Uluslararası Otomotiv Kongresi, İstanbul’da gerçekleştirildi.

AUTOMOTİVİST SEKTÖRE IŞIK TUTTU

Geleceğin otomotiv dünyasını okuyabilmek amacıyla bu yıl 3. düzenlenen automotivİST Uluslararası Otomotiv Kongresi, İstanbul’da gerçekleştirildi.

Türk otomotiv sektörüne; sürdürülebilir ve anlamlı bir katkı yapma hedefiyle yola çıkan, Türkiye’nin ilk ve tek bağımsız ve uluslararası otomotiv kongresi olan automotivİST 2010, 8 Aralık 2010 tarihinde Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleştirildi.

“Otomotiv’de Enerji Dönüşümü ve Emisyon” başlıklı automotivİST 2010’da, otomotiv üreticisinden distribütörüne, yan sanayicisinden tedarikçisine, yetkili satış ve servis organizasyonlarından 3. parti ve otomobil severlere kadar tüm katılımcılara otomotivin geleceğine dair oldukça geniş bir vizyon sunuldu.

Kongre açılışında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç; “Otomotiv tarihinin en önemli dönemlerinden birini yaşıyoruz. Bu dönem otomotiv sektöründe büyük ve köklü bir değişim sürecini başlattı. Gelişen teknoloji sayesinde ortaya çıkan farklı enerji ihtiyaçları ve azalana petrol kaynakları sebebiyle otomotiv sektörü yenilenme ihtiyacı duymuştur. Bu sebeple “otomotivde enerji dönüşümü ve emisyon” konusu, sektörün ve dünyanın geleceği açısından hayati bir önem taşıyor” dedi.

Açılış konuşmasını yapmak üzere söz alan Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Nihat Ergün ise “Ülke ekonomileri için büyük önem taşıyan otomotiv sektörü, Ar-Ge, kalite yönetimi, ana ve yan sanayi arasındaki iş birliği, nitelikli istihdam, esnek üretim, etkin pazarlama yöntemlerinin gelişmişliğine bağlı olarak değişir ve dönüşür. Bu değişimin günümüzdeki yansıması olan otomotivdeki enerji dönüşümüne bağlı olarak alternatif yakıt ve elektrikli araçlarla ilgili çalışmalara destek ve teşvik sunuyoruz” şeklinde konuştu.

automotivİST 2010’a video mesajı ile katılan Peugeot Başkanı Vincent Rambaud; “Kongrenin teması olan "Otomotivde Enerji Dönüşümü ve Emisyon", Peugeot olarak bizim öncelikli hedeflerimizden biriyle tam olarak örtüşüyor. Çevreye bıraktığımız izi ve fosil enerjilere bağımlılığımızı azaltmak amacıyla, sürüş keyfinden ödün vermeden ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için, çok sayıda teknolojiye yatırım yaparak sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz“ şeklinde konuştu.

Toyota Avrupa Dış İşler ve Çevre Başkan Yardımcısı Sayın Michel Gardel ise yaptığı konuşmada otomotiv sektöründe alternatif enerjilerin kullanımının hızlı bir gelişim içinde bulunduğunu ve sürdürülebilir projelerle otomotiv endüstrisinin yeni bir boyuta hızlı adımlarla geçtiğini belirtti.

ODD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Bayraktar, OSD Başkanı Sayın Kudret Önen, OYDER Başkanı Sayın Şükrü Ilısal ve TAYSAD Başkanı Sayın Celal Kaya’nın katıldığı panelde yapılan sektörün analizi ve ihtiyaçları tüm katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi.

Renault adına kongrede söz alan İbrahim Aybar ise Elektrikli Araç konusunda en son teknolojileri katılımcılar ile paylaştı. Ayrıca Deloitte Yönetici Ortağı Sayın Dr. Martin Hoelz, GfK Türkiye Otomotiv Sektör Yöneticisi Sayın Eda Aybaba Çelik, PWC Vergi Danışmanı Bart Vanham ve TEPCO Elektrikli Araçlar Genel Müdürü Sayın Takafumi Anagewa konuları hakkında değerli bilgilerini katılımcılarla paylaştı.

Bu yıl düzenlenen automotivİST 2010 kongresinin misyonunu “Büyük Düşünmek” olarak niteleyen Soylu ve Cengiz Danışmanlık Kurucu Ortağı Yusuf Soylu; “Enerji’nin nasıl üretildiğinden başlayarak, otomotiv üretimindeki enerji kullanımları, düşük emisyonun nasıl teşvik edilmesi gerektiği, enerji dönüşümünün hızı gibi tüm konuların ele alınabileceği bir platform oluşturmaya çalıştık” diye konuştu.

İlki 2007 yılında “Made in World” ve ikincisi de 2008 yılında “Shifting Future” konseptleri ile hayata geçen kongre, geçmiş dönemlerde de olduğu gibi bir kez daha otomotiv sektörünün küresel ölçekte, öncü ve yenilikçi temsilcilerinin, Türk yatırımcı, yöneticileri ve çalışanları ile buluştukları, güçlü bir platform oluşturdu. Bilgi, deneyim ve fikirlerin serbestçe paylaşılmasına olanak sağlayan bir ortamda, katılımcıların nihai olarak vizyonlarını geliştirmelerine katkı sağlayan kongre bu yıl, ODD (Otomotiv Distrübütörleri Derneği), OSD (Otomotiv Sanayicileri Derneği), OYDER (Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği) ve TAYSAD (Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği) tarafından da desteklendi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim