• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Autoshow Otomobil Fuarı'na yoğun ilği

Autoshow Otomobil Fuarı'na yoğun ilği
Sene başında belirlediği 2010 satış hedefini 500 binden 700 bine çıkaran otomotiv sektörünü Autoshow Fuarı'ndaki talep de şaşırttı.

İstanbul'da CNR Fuar Merkezi'nde geçen cuma günü ziyaretçilere kapılarını açan Autoshow Uluslararası Otomobil Fuarı'nda bu yıl 640 bin Euro'ya satılan Bentley Mulsanne hariç hiçbir otomobilin üzerine 'satıldı' ibaresi konmadı. Ancak bu durum, fuarda satış olmadığı anlamına gelmiyor. Aksine bir süredir tam gaz giden otomobil satışları fuara da yansıdı.

Hem süper lüks otomobiller hem de pazara yeni giren modellere yönelik müşteri ilgisi fuarda da devam ediyor. İşte ilk üç gün yapılan satışlardan bazıları: Birer adet Rolls Royce Ghost, Bentley Mulsanne (ikisi 2,3 milyon lira), fiyatı 378 bin Euro'dan başlayan Ferrari 458 Italia'dan iki adet, 336 bin Euro'dan başlayan Ferrari California'dan iki adet satılırken, Porsche stanttaki araçların birçoğu için müşterilerden kaparo aldı. Audi, BMW, Volvo, Land Rover ve Mercedes gibi lüks markalar sayıları 10'u bulan siparişlere imza attı. Toyota'dan Citroen'e her sınıfta otomobilden alınan siparişler dikkat çekiyor.

Fuara yeni modeli Juke, yeni Micra, yeni X-Trail ile katılan Nissan, kısa sürede Juke modeli için 20 bin kişilik fan kulübü oluşturdu. İstanbul'a gelen Nissan Motor Başkan Yardımcısı Gilles Normand, mevcut ürün yelpazesinin Türkiye pazarı için kısıtlı kaldığını, bu sebeple yüzde 1,3 düzeyinde kalan pazar payını, bu yıldan itibaren yeni modellerle yukarı taşıyacaklarını söyledi. Normand, "Nissan Juke ile sektörün ilk küçük crossover otomobilini piyasaya sunuyor. Juke, Nissan'ın ileriye dönük tasarımının, sürüş zevkinin, yenilikçiliğinin ve kalitesinin meydana getirdiği göz alıcı bileşimle yeni nesil müşterileri kendisine çekecek." dedi. Nissan Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu ise, "Qashqai ile bu alanda lider olduk. Şimdi Juke da aynı başarıyı gösterecek." şeklinde konuştu. Ford Otosan, Autoshow'da yeni teknolojilerle donatılan yeni C-MAX, yeni Grand C-MAX, yeni Mondeo, yeni S-MAX, yeni Galaxy, yeni Focus'u ve 17 yeni teknoloji ile 8 yeni motor seçeneğini Türkiye'de ilk kez otomobil tutkunlarının beğenisine sundu. Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, fuarın Ford'un 'One Ford' stratejisindeki global vizyonunun en iyi göstergesi olduğunu söyledi. Otay, 6 yeni modelle piyasaya sunulacak olan yeni EcoBoost motor teknolojisi hakkında ise "Yeni benzinli motor ailesi EcoBoost motorlar, büyük motorlarla aynı performansı veren ancak boyutu, ağırlığı ve yakıt ekonomisi ile çok daha küçük bir motor olmasıyla dikkat çekiyor." dedi.

7. salonda ürünlerini sergileyen Çinli Chery. 11 yeni modeliyle fuara en çok model getiren markalar arasında. İstanbul Autoshow 2010'da Tiggo 5, Tiggo 1, Riich, Niche Lux, Niche, Niche Hybrid, Tiggo XL, Chance, Fulwin ve Boss gibi en yeni modellerin tanıtıldığını kaydeden Mermerler Otomotiv Genel Müdürü Murat Mermer, 'üretimi hedefleyen bir marka olarak en büyük amaçlarının Türk tüketicisinin gelecekte tanışacağı Chery modelleriyle ilgili nabzını tutmak ve yatırımlarını bu doğrultuda yönlendirmek olduğunu' ifade etti.

Bayraktar Grubu bünyesinde geçen yıl Türkiye'ye adım atan lüks Japon markası İnfiniti, fuara yeni M serisi ile katıldı. Ünlü tasarımcı Shiro Nakamura'nın imzasını taşıyan yeni model markanın lüks SUV EX, FX ve G serisi ile birlikte Türkiye'deki satış hedefini yukarı taşıyacak. İnfitini'nin yanı sıra Subaru markasını da temsil eden şirket, fuarda Subaru'nun yeni WRX STI sedanı ve Legacy'nin station wagon modelini de ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Land Rover, Türkiye'de yüzde 48 büyüdü

Land Rover ve Range Rover'ın Paris Motor Show'un bitiminden yalnızca 11 gün sonra dünyada ilk olarak Autoshow'da sergilediği Range Rover Evoque ilgi odağı oldu. En ucuz Range Rover olması beklenen model önümüzdeki yaz aylarından itibaren satışa sunulacak. Land Rover Avrupa operasyonları direktörü Andy Gawthorpe, zorlu ekonomik şartlara rağmen şirket olarak 2010 yılı başından eylül sonuna kadar global satışlarda yüzde 32'lik bir artış yakaladıklarını söyledi. Gawthorpe, "Aynı dönemde Avrupa otomobil pazarı yüzde 4 küçülme yaşamasına rağmen Avrupa'da eylül sonu itibarıyla Land Rover'ın satışları yüzde 28 arttı. Türkiye'de de ekonomide yaşanan iyileşmenin somut sonucu olarak Türkiye otomobil pazarı yüzde 11'lik bir büyüme gerçekleştirirken Land Rover satışları geçtiğimiz seneye oranla yüzde 48 artarak yeni bir rekora biraz daha yaklaştı." dedi.

Yeni modelin ilk satışını fuarda gerçekleştirdi

Koreli Ssangyong, fuarda sergilemek üzere getirdiği 5 yeni Korando modeline sipariş aldı. Markanın distribütörü Şahsuvaroğlu'nun yöneticilerinden Yunus Şahsuvaroğlu, aracın Türkiye tanıtımının Autoshow'da yapıldığını, kasım ortalarından itibaren bayilerde bu aracın yer almaya başlayacağını söyledi. Geçmişi 1974 yılına dayanan Korando, yeni nesliyle kompakt sınıfta 55 bin lira giriş fiyatıyla rekabet edecek.

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim