• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Avea, 2013'de gelirini yüzde 10 artırdı

Avea, 2013'de gelirini yüzde 10 artırdı
Avea; “Akıllı ve Kârlı Büyüme” stratejisiyle 2013 yılında gelirini geçen yıla göre yüzde 10 artırarak 3.838 milyon TL olarak gerçekleştirdi.

GSM sektörünün en hızlı büyüyen, en yenilikçi operatörü Avea; 2013 yıl sonu finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre Avea; 2013 yılında gelirini geçen yıla göre yüzde 10 artırarak 3.838 Milyon TL olarak gerçekleştirdi.
 
Geçen yılın aynı döneminde 13 milyon 500 bin olan toplam müşteri sayısını, son çeyrekte 418 bin abone ile gerçekleştirdiği rekor net büyüme sonucunda 14,5 milyona çıkaran Avea, faturalı ve faturasız abone sayısını da artırdı. Avea’nın 6 milyon olan faturalı abone sayısı yüzde 10 artışla 6,5 milyona ulaşırken; faturasız aboneleri ise yüzde 6’lık artışla 8 milyona yükseldi. Numara taşımada da 2013’ün son çeyreğinde kazandığı 304 bin aboneyle; 7. çeyrektir bu alandaki kesintisiz liderliğini koruyan Avea,  numara taşımada ise 2013 yılında toplam 916 bin net abone kazandı.

“Gelirlerimiz yüzde 10, EBITDA ise yüzde 20 arttı”

2013’ün, kendileri için yatırımlar ve aralıksız çalışmalarının karşılığını aldığı bir yıl olduğunu belirterek sözlerine başlayan Avea CEO’su Erkan Akdemir; 2013’ün ilk 9 ayında gösterdikleri başarılı performansı son çeyrekte de koruyarak; yılsonu itibariyle gelirlerini önceki yıla göre yüzde 10’luk bir artışla 3.838 Milyon TL’ye çıkardıklarını söyledi. Akdemir, açıklamasını böyle sürdürdü:

“Yürüttüğümüz ‘Akıllı Büyüme’ stratejimiz doğrultusunda yaptığımız yatırımlar, sunduğumuz teklifler ve teknoloji üreten bir şirket olma konusunda gösterdiğimiz kararlılık ile elde ettiğimiz sonuçlar; hem bireysel hem kurumsalda kesintisiz büyümemizi sağlayan bir ekosistem kurmamızda etkili oldu. Bu büyüme stratejimizle yılsonu itibarıyla EBITDA’da da yıllık yüzde 20 artış gerçekleştirdik. Toplam gelirde ise çift haneli bir büyüme gösterdik ve geçtiğimiz seneye göre yüzde 10’luk bir artışla 3.838 Milyon TL gelir elde ettik.”

“Son 3 yılda yaklaşık 8 fabrika kuracak kadar yatırım yaptık”

2013 yılında elde edilen çarpıcı sonuçların temelinde, en iyi müşteri deneyimini sunma hedefiyle yapılan yatırımların da çok ciddi payı olduğuna dikkat çeken ve Avea’nın son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımların meyvesini toplamaya başladığı bir döneme girdiğini dile getiren Akdemir: “Akıllı stratejileri hayata geçirerek, sonucunda ülkemiz için değer yaratmayı seviyoruz.
Türkiye’nin en yenilikçi GSM operatörü olarak; odağımıza faaliyet gösterdiğimiz her alanda en iyi müşteri deneyimini yaşatmayı aldık. Bu hedef doğrultusunda, yatırımlarımıza hiç ara vermedik. Sadece 2013 yılında 706 milyon TL’lik bir yatırım yaptık. 2011 yılından 2013 yılı sonuna kadarki dönemdeyse 2.262 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Bu rakamla yaklaşık 8 gıda fabrikası, yaklaşık 2 adet de yıllık 50 bin araç kapasiteli otomobil fabrikası kurulabilir.”

“Abone sayısındaki artışta en önemli faktör Avea’ya duyulan güven”

Akdemir, yaptığı değerlendirmede Avea’nın müşterilerinde yarattığı “sadâkat”in kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekerek; 2013 yılı boyunca faturalı ve faturasız aboneler arasındaki sağlıklı dengeyi de koruyarak; toplam abone sayısını yüzde 8 oranında artırdıklarını ifade etti:

“Hem faturalıda, hem de faturasız pazarda istikrarlı olarak büyümeye devam ettik. Cep telefonu kullanıcılarının en büyük çekincesi olan yüksek fatura sürprizini yaşamak istemeyenler, 2013 yılı boyunca Avealı olmayı sürdürdü ve biz de 2014 yılını tam 14.5 milyon Avealı ile karşıladık. 2013 yılı boyunca toplam 1 milyon 42 bin net abone kazanımıyla yeni abonelerimizi Avea çatısı altına aldık. Faturalı abone sayımız yüzde 10’luk bir artışla 6 milyondan 6.5 milyona çıktı ve faturalı abone oranımız da yüzde 45’e yükseldi. Faturasız abonelerimiz ise yüzde 6’lık bir yükselişle 7.5 milyondan; 8 milyona ulaştı.”

2012 yılında 341 dk olan kişibaşı kullanım süresini, yüzde 7’lik bir artışla 2013’ün sonunda 366 dk’ya çıkarttıklarını da sözlerine ekleyen Akdemir; “uygun fiyatlı teklif ve paketlerimizle 2013’te de Avealıları konuşturmaya devam ettik” dedi.

 “2013 boyunca numarasını alan Avea’ya geldi”

Avea’nın 2013 yılına ilişkin finansal ve operasyonel sonuçlarını değerlendiren Avea CEO’su Erkan Akdemir; 2013’te özellikle numara taşıma konusunda ilk adres olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını vurguladı:
 
“2013’ün son çeyreğinde 304 bin abonenin numarasını alıp Avea’ya gelmesiyle birlikte, bu alandaki liderliğimizi kesintisiz olarak tam 7 çeyrektir sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yılsonu itibarıyla toplamda 916 bin net numara taşımayla, bizim için 2013 ‘numarasını alanın, Avea’ya geldiği bir yıl oldu. Yani özetle, numara taşımada rakiplere açık ara fark atıp, net taşımada tek pozitifte olan operatör olarak pazarda yeni bir dönem başlattık” dedi.

“İletişimde özgür dönemi başlatıp data gelirimizi yüzde 47 artırdık”

Avea’nın en hızlı internet, en uygun paket ve tekliflere ek olarak yeni nesil teknolojilere yaptığı yatırımlarımlarla iletişimde özgür dönemin yaratıcısı olduğunu söyleyen Erkan Akdemir; bu yaklaşımla mobil data gelirlerinde hem kullanıcı sayısı hem de kullanımdaki artışa paralel olarak yüzde 47 oranında bir büyümeye ulaştıklarını söyleyerek şöyle devam etti:
“Mobil datanın servis gelirlerimiz içindeki payı gösterdiği yıllık 4 puanlık artışla yüzde 15’e çıkarken; mobil data gelirimiz de 578 milyon TL’ye ulaştı. Buna ek olarak; 2013 yılı boyunca akıllı telefonun da yine ilk adresi olduk. Sadece dünyanın en güçlü markalarının en yeni trend ve teknoloji ürünlerini, birbirinden farklı ve tüm ihtiyaçları karşılayan tekliflerimizle birleştirmekle kalmadık. Avea inTouch markalı kendi cihazlarımızla akıllı cihaz kullanıcıları için en iyi alternatifleri ve seçenekleri sunduk. Bunun karışılığını da stoklarımızı tahminlerimizin de üzerindeki bir sürede tüketerek aldık. 2013 sonu itibarıyla akıllı cihaz penetrasyon oranımızı, bir önceki yıla göre yüzde 11 oranında bir artışla yüzde 37’ye yükselttik. Son 9 çeyrektir bu alandaki liderliğimizi bırakmadık. 2014 yılı içinde de liderlik koltuğundaki yerimizi sağlamlaştırmak üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

4G konusunda yatırımlar sürdürüldü

Erkan Akdemir, Avea olarak 2013’te teknolojik altyapının güçlendirilmesi adına önemli çalışmaların sürdürüldüğüne de değinerek son 2 yılda yapılan yatırımlarla iletişim kule sayısını yüzde 27 artırarak toplamda 27.193’e çıkarttıklarını vurguladı.
“Bugüne dek yapmış olduğumuz tüm çalışmalardaki başarılarda; ciddi yatırımlarımızla oluşturduğumuz güçlü teknolojik altyapımız rolü kuşkusuz ki çok ayrı. 2013 içinde müşterilerimize 81 ilde çift taşıyıcılı internet teknolojisi Mobil Plus’ı sunduktan sonra, 3G’yi çift taşıyıcı ve çoklu anten teknolojisiyle 4 kat hızlandırarak 4G seviyesine çıkarttık. Yakın dönemde çok daha hızlı veri transferi sağlayacak olan 4G konusundaki çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza ise hiç ara vermedik. Çalışmalar ve hazırlıklarımızla sadece datada değil, ses kalitesinde de 4G’ye hazır duruma geldik. 4G kablosuz ağlarda kullanılacak olan ve sesli çağrılarla birlikte cep telefonuna bağlı görüntülü sohbetleri bile çok daha kaliteli ve hızlı bir hale getirecek olan VoLTE teknolojisini sunmaya hazırız.”

Akdemir: “Ödüllerimizin içinde en büyüğü abonelerimizin bize olan güveni”

2013 yılında elde edilen parlak neticelerin temelinde, müşteriyle doğrudan temas noktalarında sağlanan başarıların yattığını belirten Erkan Akdemir; en iyi müşteri deneyimini sunma hedefiyle yaptıkları yatırımlar sonucunda elde edilen kazanımları da şöyle aktardı:
“9 ilde bulunan çağrı merkezlerimizde çağrı yanıtlama süresini son iki yıl içinde yüzde 58 iyileştirerek 40 saniyelerden 17 saniyelere düşürdük; talep çözüm süresini de yüzde 40 hızlandırdık. Müşteri deneyim endeksi sonucumuz 2013 yılında son iki yıla göre yüzde 18 oranında bir iyileşmeyle 94 olarak gerçekleşti. Toplam Müşteri Kontağı içerisinde Self Sevis Kanal kullanım oranımız 2013 yılında yüzde 88 olarak gerçekleşti. Yaklaşık 200 milyon temasla son 2 yıl içinde ‘self servis kanallarda’ 3.5 kat büyüdük. Müşterilerimiz işlemlerinin 10’da 9’unu self servis kanallar üzerinden yaparken; akıllı telefonlarda kullanılan ve ücretsiz olarak sunduğumuz Avea Mobil İşlemler uygulamamız ise bu yıl sektörün en beğenilen uygulaması oldu.”
Akdemir; 2013 yılında IMI Türkiye Çağrı Merkezi Ödülleri’nde “En İyi Çağrı Merkezi” ve “Sosyal Medyada En İyi Müşteri Deneyimi” kategorilerinde birincilik ödülü, “En iyi Müşteri Deneyimi” kategorisinde ise “En Övgüye Değer” ödülü ile müşteri yönetimi süreçlerinde gerçekleştirilen tüm çalışmaların karşılığını aldıklarını ifade etti.

“Avea İletişim Merkezleri’ni ‘Gerçek birer iletişim üssü’ne çevirdik”

Avea’nın AİM’lerde müşteri deneyimini geliştirmek amacıyla 2011’den itibaren sürdürdüğü çalışmalara devam ederek; 2013 yılı sonuna kadar 300’den fazla AİM’de yeniliğe imza attığını vurgulayan Akdemir; bu çalışmaların meyvelerini de şöyle özetledi:
“Müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarını daha iyi anlayarak en iyi şekilde karşılayabilmek adına, hotspot lokasyonlarda yer alan 30 AİM’ye yerleştirdiğimiz Müşteri Hizmetleri Danışmanları aracılığıyla yüz yüze müşteri hizmeti vermeye başladık. Tüm bunlara ek olarak, AİM’lerde hep daha iyiyi sunmaya odaklanarak; satış ve müşteri temsilcilerimizin gelişimini desteklemek ve hizmet kalitemizi sürekli artırmak üzere yıl boyunca eğitimlerimizi ara vermeden sürdürdük. Özellikle son 3 yıldır sürdürdüğümüz büyüme ivmesini, 2014 yılında yeni hedefler ve başarılarla daha da yukarı taşımayı sürdüreceğiz.”

Avea, değer yaratma odağıyla 2014’ü iki yeni markayla karşıladı

Müşterilerin beklenti ve ihtiyaçlarına daha iyi çözümlerle cevap verebilmek için önce yeni gençlik segmentine yönelik markası Woops’u, ardından özel müşteri markası Avea Prime’ı 2013 yılı sona ermeden tüketiciyle buluşturan Avea, pazarda kullanım alışkanlıklarına göre farklılık gösteren müşteri segmentlerine sunacağı her şeyi, ayrı ayrı markaların çatısı altında topladı. Erkan Akdemir Woops ve Avea Prime için şunları söyledi:
“Gençlik segmentinin dinamik hayat tarzını, sürekli değişen ihtiyaçlarını ve yenilikçi promosyon taleplerini karşılamak üzere 2013’ün sonuna doğru Woops markamızla gençlere merhaba dedik. Woops ile gençlere her hafta geniş, esnek teklif setinin içinden seçebilecekleri sürpriz kampanyalar sunuyoruz ve buna da ‘Avea’dan Mübalağsız Hareket’ diyoruz.
Avea Prime ile ise; özel müşterilerimizin hayatın tadını çıkaracağı yepyeni bir ayrıcalıklar dünyası yarattık. ‘Avea Prime’ ile özel GSM hizmetinin erişilmez olmadığını vurgularken; gerek tarifeler gerekse birbirinden çekici GSM dışındaki önerilerimizle, müşterilerimizin hayatın tadını çıkaracakları anları çoğaltmayı hedefliyoruz.”

“Sosyal Sorumluluk kapsamında dünya markalarıyla el sıkıştık; sürdürebilir katma değerli projelere imzamızı attık”

Erkan Akdemir; 2013 yılı boyunca Ar-Ge çalışmaları, yatırımlar ve tekliflere ek olarak yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleriyle de değer yaratmaya devam ettiklerinin altını çizdi.
Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında global markalar ve alanının en iyisi dünya kuruluşlarıyla sürdürülebilir ve değer yaratan projelere imzalarını attıklarını belirten Akdemir bu kapsamda hayata geçirilen FCBEscola Camp Avea ve Avea NBA Basketbol Kampı çalışmalarını şöyle özetledi:
“Tüm dünyada 30’dan fazla ülkede, toplam 30 bini aşkın çocuğa ulaşan FC Barcelona’nın ünlü alt yapı okulu FCBEscola’yı; FCBEscola Camp Avea adıyla Türkiye’ye taşıdık. FC Barcelona işbirliğiyle sürdürdüğümüz FCBEscola Camp Avea ile geleceğin potansiyel yıldızlarını yeşil sahalara hazırlıyoruz. Projeye başladığımızdan bu yana yaklaşık 500 çocuğa ücretsiz temel futbol eğitimi sağladık. Bu çocuklardan 35’i kız, 35’i ise Sevgi Evleri’ndendi.  2014 yılında bu projemizi çok daha kapsamlı bir boyuta taşıyarak çok daha fazla çocuğumuza futbol eğitimi vermeyi hedefliyoruz.
Fırsat eşitliği yaratma prensibiyle hayata geçirdiğimiz ‘sürdürülebilir spor projeleri’ne bir yenisini daha ekledik. FCBEscola Camp Avea ile edindiğimiz tecrübeyi, 2014’ün başında NBA işbirliğiyle basketbola da taşıdık. Her döneminde 50’şer çocuğun eğitim aldığı, iki ayrı eğitim dönemi olarak düzenlediğimiz kampımızın ilkini 25-27 Ocak, ikincisini ise 28-30 Ocak tarihlerinde gerçekleştirdik. Tüm dünyaya eğitim veren NBA koçu Neal Meyer’ın deneyimli liderliğine emanet ettiğimiz çocukları ayrıca dünya basketbolunun efsanevi defans oyuncusu Gray Payton’la buluşturduk. 2014 ile birlikte bu projelerimizi çok daha geniş kitlelere taşımak üzere hazırlıklarımıza başladık bile.”

Avea GSM dışı faydalarla müşteriye 34 milyon TL fayda sağladı

Avea olarak müşteri memnuniyetini daha da attırmak için sadece ayrıcalıklı paketler ve cazip teklifler sunmakla kalmadıklarının altını çizen Erkan Akdemir; GSM dışı fırsatlarla müşterilerine sağladıkları fayda hakkında ise ”‘Avea Her Yerde Kazandırır’ platformunda 2013 itibarıyla; giyim, gıda, akaryakıt, otomotiv, inşaat ve eğitim dâhil, 24 sektörden öncü firmalarla 190 marka ortaklığı kampanyası hayata geçirdik. 724 bin 240 müşteriye yaklaşık 34 milyon TL fayda sağladık” dedi.

avea2.jpg

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim