• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Avea, 5g'yi şekillendiren konsorsiyumda

Avea, 5g'yi şekillendiren konsorsiyumda
Dünya GSM Birliği (GSMA) Yönetim Kurulu'nda yer alan Avea, Avrupa Birliği (AB) Çerçeve Programları Araştırma Fonu'nun katkıları ile 5G'nin geleceğini şekillendirmek için kurulan konsorsiyuma girdi.
Mobile Opportunistic Traffic Offloading (MOTO) Projesi adı altında faaliyet yürüten konsorsiyumda Türkiye ile Fransa'nın yanı sıra İtalya ve İspanya'dan toplam 8 kurum bulunuyor. Projede yer alan tek mobil operatör olan Avea, Türkiye'yi temsil ediyor. Üçüncü toplantısını 11-12 Temmuz'da Türkiye'de yapan konsorsiyum 5G kapsamında gelecek planlarını masaya yatırdı. 
 
MOTO Projesi ile 5G teknolojisini Türkiye'ye sunma amacıyla önemli bir adım attıklarını belirten Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin, ""Fransa, İtalya, ve İspanya gibi teknik devlerinin olduğu projede, Avrupa ülkelerinden katılan tek mobil operatör olarak konsorsiyumun know how'ını ülkemize armağan etmiş oluyoruz." dedi. 
 
5G ile pek çok objenin internet ağına dahil olacağını vurgulayan Şahin, şunları ifade etti: 
 
"Ayakkabılar, saatler, otomobiller, termostatlar, kapı kilitleri gibi pek çok obje internet ağına girecek. Öte yandan kullandığımız tüm akıllı telefonlar birer mobil terminale dönüşecek. 5G, kısa alanda iletişim imkanlarını ön plana çıkartırken; 2G, 3G CD 4 G olmak sureti ile tüm nesil bantları da birbirlerine tamamlayıcı olarak kullanabilecek. Buna uyumlu daha çok data kullanımının mümkün hale gelerek kapasite de artırılmış olacak. Böylece depremler, milli maçlar, milli kutlamalar gibi data trafiğinin en çok arttığı dönemlerde oluşabilecek iletişim sıkıntısının da önüne geçilecek." 
 
MOTO Proje Yöneticisi ve Thales Communications Ar-Ge Projeler Yöneticisi Dr.Conan Vania ise "Türkiye akıllı telefon kullanım oranı ile de son dönemde dikkat çeken ülkeler içinde. Araştırmalarımız sonucu Türkiye'de 10 akıllı telefondan 9 tanesinin internete bağlı olduğunu gördük. Bu inanılmaz bir rakam. Bu anlamda Türkiye'nin sahip olduğu potansiyeli düşündüğümüzde, Türkiye'nin konsorsiyumda yer alan 4 ülke arasında yer alması önemli." yorumunu yaptı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim