• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Avea ile YHT hattında da iletişim mümkün

Avea ile YHT hattında da iletişim mümkün
Avea, bugün hizmete girecek olan Ankara - İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki kapsama çalışmalarını tamamlayarak; hattı, kesintisiz ses ile mobil internet iletişimi için Avealı yolcular için hazır hale getirdi.

Avea, bugün hizmete girecek olan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında, Avealılara kesintisiz iletişim imkânı sunmak için gerekli tüm hazırlıkları tamamladı. YHT hattında, kapsama alanını genişletip, iyileştirmeler kapsamında altyapı ve sistem kurulumları da dahil olmak üzere tüm yatırım ve çalışmaları gerçekleştiren Avea; hat boyunca, kesintisiz ses ile mobil internet iletişimini Avealı yolcular için hazır hale getirdi.

Haberleşme teknolojisindeki "yeni Avrupa standardı" olarak kabul edilen ve TCDD Genel Müdürlüğü tarafından YHT altyapılarına entegre edilen GSM-R sisteminin Türkiye’deki operatörlerin kullanımına açılmasıyla birlikte, bu yeni teknolojiyi YHT hattında kullanım imkanı sağlayan Avea, hizmete girecek Eskişehir-İstanbul arasındaki YHT hattı boyunca da müşterilerine kesintisiz ses ve internet erişimi sunacak.

Avealılar, Ankara-İstanbul YHT hattındaki tünellerde de iletişimi kesintisiz olarak sürdürebilecek.
 
Avea, yüksek hızlı tren yolcusu müşterilerini, konforlu mobil iletişim ve 3G destekli internet erişimine kavuştururken; YHT altyapısına entegre edilen sistemle birlikte, müşterilerine saatte 250 kilometre hızda da kesintisiz iletişim olanağı sunacak. Yaptığı yatırımlarla kapsama alanını sürekli genişleten Avea, Ankara-İstanbul YHT hattındaki tünellerde de kapsama alanı oluşturulması yönündeki çalışmalarını tamamladı. Avealılar, 2G ve 3G kuleleri için gerçekleştirilen saha kurulum ve transmisyon çalışmaları sonucunda, tünellerden geçişler sırasında da iletişimlerini kesintisiz olarak sürdürebilecekler.   

Toplam 5.6 milyar lira yatırım bedeli ile tamamlanan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının toplam hat uzunluğu 533 km olup trenin ulaşacağı maksimum hız ise 250 km olacak. Yıllık ortalama 7,5 milyon yolcu taşıması öngörülen Ankara- İstanbul Hızlı Tren Hattı’nın Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durağı bulunuyor.   

Ankara-Eskişehir ve Eskişehir-İstanbul olmak üzere 2 etaptan ve 10 ayrı bölümden oluşan projenin ilk etabı olan 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir YHT hattı ise, mevcut hattan bağımsız, 250 km/saat hıza uygun çift hatlı ve yüksek standartlı olarak inşa edilip 2009 yılında hizmete açılmıştı.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim