• BIST 9708.23
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Avea ve Garanti'den mobil cüzdan dönemi

Avea ve Garanti'den mobil cüzdan dönemi
Garanti ve Avea işbirliğiyle hayata geçen Bonuslu Avea, Paris'te tanıtıldı. NFC özellikli SIM kartı içeren hizmet birçok modelle uyumlu. Projeyle cep'ler artık temassız mobil ödemede kullanılabilecek.

Avea, Garanti'li mobil cüzdan ile 'cep'ten ödemeyi başlattı

Garanti ve Avea işbirliğiyle hayata geçen Bonuslu Avea, Paris'te tanıtıldı. NFC özellikli SIM kartı içeren hizmet birçok modelle uyumlu. Projeyle cep'ler artık temassız mobil ödemede kullanılabilecek.

TEMASSIZ mobil ödemede Garanti Bankası, Avea ile işbirliği yaparak 'Bonuslu Avea'yı müşterilerinin hizmetine sundu. NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisine sahip sim kartlar sayesinde cep telefonları cüzdan yerine geçecek. Projenin toplam maliyeti ise 12 milyon dolar.

Pilot uygulaması mayıs ayında Mastercard ile Gemalto'nun da desteğiyle başlatılan Bonuslu Avea'nın tanıtımı Paris'te düzenlenen Uluslararası Kart Teknolojileri ve Uygulamaları Fuarı Cartes'de gerçekleştirildi.

ARALIK ayı içinde yaygın kullanıma geçmesi planlanan Bonuslu Avea'yı kullanmak için yetkili Avea bayilerinden 20 liraya alınacak NFC SIM kart ile cep telefonlarını alışverişte kullanmak mümkün olacak.

SIM kart telefona yerleştirildikten sonra Bonus, Shop&Miles ve Paracard'lar otomatik olarak tanımlanıyor.

GARANTİ Bankası müşterisi olmayanlar için de kişi adına otomatik olarak bir ön ödemeli kart tanımlanıyor.

Her yöne ücretsiz 100 dakika

AVEA CEO'su Erkan Akdemir, Avea olarak Garanti Ödeme Sistemleri işbirliğinde dünyada bir ilke imza attıklarını vurgularken, ocak ayına kadar satın alınan BonusluAvea ürünüyle birlikte her yöne ücretsiz 100 dakika konuşma süresi yüklendiğini söyledi. Garanti Ödeme Sistemleri CEO'su Mehmet Sezgin, araştırmalara göre cep telefonları üzerinden yapılan ödemelerin yakın gelecekte tüm ödeme yöntemleri arasında çok önemli bir yere sahip olacağını, 5 yıl içinde 3 telefondan birinde mobil ödeme altyapısının yer alacağını aktardı.

HEDEFİMİZ 100 BİN MÜŞTERİ

GARANTİ Ödeme Sistemleri CEO'su Mehmet Sezgin, Gemalto'nun da katkılarıyla geliştirilen bu inovasyonla 2023 yılında nakitsiz bir Türkiye yaratma hedefi doğrultusunda büyük ve önemli bir adım attıklarını vurgulayarak, 'Bu ürünü dünyadan önce Türk tüketicilerinin kullanımına sunmak bizler için büyük bir onur' dedi.

Sezgin, bu projenin her iki tarafa da büyük bir sinerji sağlayacağını vurgulayarak 2011 sonunda 100 bin müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Nerelerde kullanılacak?

Ulaşımda bilet olarak
Alışverişte kredi kartı ve banka kartı olarak
Stadyum girişlerinde
Binalara giriş kartı olarak
Otopark geçiş ve ödemelerinde
Otoyol ve köprü gişe geçişlerinde
Sadakat programlarında kupon ve ödül olarak
Restoranlarda yemek kartı olarak

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim