• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Avrasya Boat Show, sektöre doping oldu

Avrasya Boat Show, sektöre doping oldu
Tekne ve boatlarda hız, konfor ve uygun fiyat arayan deniz severlerin buluştuğu CNR Avrasya Boat Show'u, 128 binden fazla kişi ziyaret etti.

CNR Avrasya Boat Show Fuarı’nı ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, fuarın sektöre katma değer sağlayacağını söyledi.

 Tekne ve boatlarda hız, konfor ve uygun fiyat arayan deniz severlerin buluştuğu CNR Avrasya Boat Show'u, 128 binden fazla kişi ziyaret etti. 10 gün boyunca açık kalan dev organizasyonda sergilenen milyonluk tekneler fuar kapanmadan satıldı.

15-24 Şubat 2013 tarihleri arasında CNR EXPO İstanbul'da gerçekleştirilen CNR Avrasya Boat Show, CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık organizasyonuyla Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğinde düzenlendi. Yoğun ilgi gören organizasyonu son günün de  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da ziyaret etti.
 
“Sektöre katma değer kazandıracak”
VIP açılışının ardından 15 Şubat tarihinde başlayarak, 10 gün boyunca devam eden fuar, iş, siyaset, sanat ve medya sektörünün ünlü isimlerini ağırladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,  CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ve denizcilik sektörünün öncü isimlerinin eşliğinde CNR Avrasya Boat Show’u  gezdi.  Katılımcı firma ve ziyaretçilerin fuar hakkındaki düşüncelerini dinleyen Bakan Yıldırım, Avrasya Boat Show Fuarı’nın sektöre katma değer kazandırdığını söyledi. Sektörün sorunlarını da dinleyen Binali Yıldırım, denizcilik sektörünün ülke ekonomisine ciddi katkıları olduğunu belirterek, Avrasya Boat Show gibi organizasyonlarla sektörün önünün de açılacağına dikkat çekti.
 
Milyon dolarlık tekne ve yatlar sahiplerini buldu
CNR Avrasya Boat Show Fuar’ı, yat ve tekne sahibi olmanın sanıldığından kolay olduğunu ispatladı. Fuarda dudak uçuklatan pahalı teknelerin yanında ikinci el otomobil fiyatına, hatta taksitle satılan tekneler de sergilendi.

Sektöre 1 milyar dolarlık iş hacmi yratan fuarda tekne ve yatlara rağbet büyük oldu. Fuar açılır açılmaz başlayan tekne ve yat satışları fuarın kapanış saatlerine kadar devam etti. Milyon dolarlık tekne, yat ve yelkenliler sahiplerini buldu.
 
Yerli üreticiler bilinçlendi
Ticari açıdan sektörün yüzünü güldüren Avrasya Boat Show,  ev sahipliği yaptığı seminerler aracılığıyla da sektörü bilinçlendirdi. 3 gün boyunca süren seminerler dizisinde, Gezi Tekneleri Yönetmeliği, Süperyat Endüstrisi ve Denizcilik Endüstrisinde Küresel Çevre Mevzuatı ile ilgili konu başlıklarında bilgiler paylaşılıdı. Seminerler ICOMIA  yetkilileri, Çevre Faaliyetleri Müdürü Albert Willemsen ve Teknik Müdür Udo Kleinitz tarafından verildi.

Yurt dışına ihracat yapan yerli üreticiler, seminerler aracılığıyla Avrupa Birliği başta olmak üzere, Kanada ve ABD ülkelerindeki pazarları tanıma fırsatı buldular. İhracatta uygunluk sürecinin önemine dikkat çekilen seminerlerde gelecekte sektörü bekleyen gelişmelerden de bahsedildi.

avrasya_boat_show.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim