• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Avrupa Birliği otoyol ücretine karşı

Avrupa Birliği otoyol ücretine karşı
AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in Başbakan Angela Merkel’i arayarak yabancılara otoban ücreti uygulamasından şikayetçi olduğu iddia edildi. Hükümet ise iddiayı yalanladı.

Uzun süren tartışmalardan sonra geçen hafta bakanlar kurulunun kabul ettiği yasa diğer AB üyesi ülkelerin vatandaşlarını dezavantajlı duruma soktuğu için eleştiriliyor.

Koalisyon hükümetinin küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) seçim öncesi “Otobanlar yabancı sürücülere ücretli olacak” seçim vaadi gerçekleşti. Ne var ki Federal Bakanlar Kurulu’nun geçen hafta bunu mümkün kılan yasayı onaylamasına rağmen tartışma devam ediyor. Sebebi ise Avrupa Birliği’nin bu yugulamaya karşı çıkması.

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung’un (FAS) haberine göre Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker Başbakan Angela Merkel’i aradı ve Almanya’nın yabancı otomobil sürücülerine 2016 yılından itibaren Alman karayollarını kullanmak için otoyol ücreti isteyecek olmasından şikayetçi oldu.

Gazetenin haberine göre Juncker Merkel’e uygulamanın AB hukukunu ihlal ettiğini söyledi. Bunun üzerine de Merkel Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt’ten açıkta kalmış meseleleri AB Ulaşım Komiser Violera Bulc ile görüşmesini istedi.

Bir diğer habere göre de Bulc Dobrindt’e bir mektup yazarak ‘Arımcılığa Tabi Tutmama Sözleşmesi’ni ihlal etmeme konusunda uyardı. Federal Hükümet ise böyle bir şikayetin söz konusu olmadığın duyurdu.

AB ülkelerinde bazı üye ülke vatandaşlarının dezavantajlı duruma düşmemesi esas alınıyor. Otoyol ücretlerinde ise Almanlarda istenmeyen bir ücretin diğer AB üyesi ülkelerin vatandaşlarından istenmesi söz konusu. Brüksel’in bir diğer eleştirisi ise kısa süreli vinyetlerin yabancı sürüler içi çok pahalı olması.

www.ulastirma.com.tr

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim