• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Avrupa devleri THY Cup için gelecek

Avrupa devleri THY Cup için gelecek
Emirates’in her sezon başında İngiltere’de düzenlediği turnuvanın benzerini THY İstanbul’da gerçekleştirecek.

AVRUPA DEVLERİ THY CUP'A GELECEK

Emirates’in her sezon başında İngiltere’de düzenlediği turnuvanın benzerini THY İstanbul’da gerçekleştirecek.

4 takımın katılması beklenen turnuva için THY’nin sponsor olduğu Barcelona ve Manchester United İstanbul’a gelecek. Turnuvaya Avrupa’nın önde gelen 2 takımının daha katılması planlanıyor. Yurtdışında da yayınlanacak turnuvaya “THY Cup” ya da “THY İstanbul Ligi” adı verilecek.

SON dönemde dünya çapındaki sponsorlukları ve reklam yüzleriyle dikkat çeken Türk Hava Yolları (THY), Barcelona ve Manchester United’ı İstanbul’da ağırlayacağı bir turnuva düzenlemeyi planlıyor. İngiltere’de her sezon başında düzenlenen Emirates Cup’a benzer bir turnuva organize edecek olan THY, Avrupa’nın önde gelen 2 kulübünü de Türkiye’ye getirecek. 2 gün sürecek turnuvada, şampiyon olan kulübe büyük ödül verilecek. Turnuvaya yabancı taraftar da çekmeyi planlayan THY, maçları Avrupa’nın bir çok ülkesinde yayınlamayı planlıyor.

İspanyol ve İngiliz

Hazırlıklara şimdiden başlayan THY, turnuva tarihi olarak önümüzdeki sezon başını planlıyor. Kulüplerin programlarına göre hareket edecek olan THY, turnuvayı Avrupa’da liglere ara verildiği dönemde de düzenleyebilecek. Kupaya katılacak takımların henüz belli olmadığını belirten THY yetkilileri, “Barcelona ve Manchester United turnuvaya kesin katılacak. Almanya, Fransa ve İtalya liglerinin de önde gelen kulüplerine teklif götürülecek. Türkiye’de maçlara ilginin artması için Süper Lig takımlarından biri de seçilebilir. Turnuvaya katılacak diğer 2 kulüp henüz belli değil” dedi.

2 stattan biri seçilecek

Turnuvaya ev sahipliği yapacak stadyumun da kesinleşmediğini dile getiren yetikliler, Atatürk Olimpiyat Stadyumu ve Türk Telekom Arena’dan birini seçecek. Turnuvada 4 takımın mücadele etmesi halinde maçlar 2 günde tamamlanacak. Avrupa’nın bir çok ülkesinde de televizyondan yayınlanması planlanan maçların biletleri yabancı ülkelerde de satılacak.

Avrupa’da ligler başlamadan önce düzenlenen turnuvalarda taraftarlar yeni transferleri ilk kez izleme şansı buluyor. Dünyanın bir çok ülkesinde sponsor şirketler tarafından düzenlenen turnuvalara Avrupa’nın önde gelen kulüpleri katılıyor.

THY: 16 bin kişiyle en iyi olmak istiyoruz

TÜRK Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Edremit Sanayici ve İş Adamları Derneğince (ESİAD) düzenlenen “Yeni açılan Edremit Körfezi Havaalanı’nın Bölgemize Ekonomik Katkıları ve Türk Hava Yolları’nda Başarının Sırrı” konulu panelde THY’deki son gelişmeleri şöyle değerlendirdi: “Amacımız, İstanbul’u dünya havacılık merkezi yapmak. Türkiye’nin dış politikası bize yardımcı oluyor. Vizelerin kaldırılması bizim uçuş sayımızı çok artırdı. 16 bin kişilik bir ekiple dünyanın en iyisi olmak istiyoruz. Şirketin başarısı ekip ruhundan geçer.”

Dubai Cup şampiyonluğu 1 milyon dolar

GEÇTİĞİMİZ dönmede Dubai’de düzenlenen turnuva da Avrupa’da büyük ilgi gördü. Dubai Cup adıyla düzenlenen turnuvada büyük ödülün miktarı 1 milyon doları buluyordu. Ayrıca kulüplere her maç 300 bin dolar para ödeniyor. Dubai Sports City Stadyumu’nda oynanan maçlara Brezilyalı, İtalyan, Alman ve Portekizli takımlar katıldı. Kupa için verilen ödül miktarının yüksek olması kulüpleri de heyecanlandırıyor. Dubai Cup çevre ülkelerden de bir çok seyirci çekiyor.

Arsenal, Emirates Cup’ı 3 kez kazandı

2007 yılından beri düzenlenen Emirates Cup’a 4 takım katılıyor. Avrupa’da ligler başlamadan kısa bir süre önce düzenlenen bu turnuvada taraftarlar ilk defa yeni transferleri izleme şansı buluyor. İngiliz, İskoç, Fransız ve İspanyol takımlarının katıldığı turnuva 2 gün sürüyor. 4 maçın oynandığı turnuvada Avrupa’nın bir çok ülkesinde de canlı yayınlanıyor. Arsenal bu turnuvaya başından beri katılan tek takım olurken, geçtiğimiz yıllarda Hamburg, Juventus, Inter, Rangers, Atletico Madrid, Real Madrid ve Valencia da bu turnuvada oynama şansı buldu. Geçtiğimiz yıl Milan, Celtic, Lyon ve Arsenal’in mücadele ettiği kupayı, finalde Celtic’i 3-2 ile geçen Arsenal aldı. Böylece 2007 ve 2009 yıllarında da bu kupayı müzesine götüren İngiliz temsilcisi 3’üncü kez mutlu sona ulaştı.

Audi Cup’ı 130 bin kişi 5 milyon Euro’ya izledi

ALMAN otomotiv devi Audi, geçtiğimiz yıl 100’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle dünyanın en önemli kulüpleri arasında gösterilen 4 takımla ‘Audi Cup’ isimli bir organizasyon düzenlendi. FC Bayern, AC Milan, Manchester United ve Boca Juniors’un katıldığı turnuvada gülen taraf Bayern Mühin oldu. Münih’teki turnuvayı 2 günde 130 bin kişi izledi. Sadece ziyaretçilerden 5 milyon Euro’nun üstünde gelir elde edildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim