• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Avrupa'dan Türk uçaklarına yüksek not

Avrupa'dan Türk uçaklarına yüksek not
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Avrupa'da havacılık sektöründe uçuş emniyeti değerlendirmesi puanı açısından Avusturya'dan sonra, en güvenli ülke olarak Türkiye'nin geldiğini belirtti.

Ekşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün en önemli görevlerinden birinin uçuş emniyeti olduğunu söyledi.
Türk hava yolu şirketlerinin, yurt dışında emniyet denetimlerine tabi tutulduğunu ifade eden Ekşi, bu kapsamda Avrupa ülkelerinin yanı sıra Türkiye'nin de dahil olduğu SAFA Programı çerçevesinde, uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği konusunda denetim yapıldığını kaydetti. Ekşi, şöyle devam etti:
"Biz buna SAFA denetimleri (Yabancı Hava Aracı Emniyet Denetimi) diyoruz. Yabancı ülkelerdeki sivil havacılık otoriteleri tarafından denetlenen Türk uçaklarına puan veriliyor, daha sonra verilen bu puanlar toplanıyor. AB'deki bir organda her bir havayolunun emniyet değerlendirmesi puanı oluşuyor. Biz, son 2 senedir bu konuya son derece önem verdik. Şu anda Türk taşıyıcılarının SAFA notu 0,42. AB ülkelerinin ortalaması 0,74."
Türkiye'nin emniyet değerlendirmesi puanının, AB ülkelerinin ortalamasını geçtiğine dikkati çeken Ekşi, şöyle konuştu:
"2013'te bu çizgimizi standart hale getirdik. 2014'teki en büyük hedefimiz, bu standartımızı devam ettirmek. SAFA puanımızın AB ülkelerinden daha iyi olması, 2013'teki değerimizi muhafaza etmeyi düşünüyoruz. Bu, emniyet açısından önemli. AB ülkeleri içinde uçuş emniyeti değerlendirmesi puanı açısından Avusturya'dan sonra en güvenli ülke olarak Türkiye geliyor. Bu diğer ülkeler emniyetsiz anlamına gelmiyor, iyinin de iyisi var. Tüm hava yolu şirketleri, özellikle Avrupa'da, sivil havacılık otoritelerinin denetiminden geçiyor. Bu değerlendirmede, AB içinde yapılıyor. Dolayısıyla objektif bir değerlendirme."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim