• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Avrupa’nın en kaliteli havalimanı oldu

Avrupa’nın en kaliteli havalimanı oldu
TAV Havalimanları’nın işletmesini üstlenmesinin ardından hızla gelişen Üsküp Havalimanı, kendi kategorisinde Avrupa’nın en kaliteli hizmet sunan havalimanı oldu.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları tarafından işletilen Üsküp Havalimanı, Airports Council International (ACI) tarafından 2 milyondan az yolcu kategorisinde Avrupa’nın en kaliteli havalimanı oldu. Havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü ACI, yıl boyunca havalimanlarında yolcularla gerçekleştirdiği memnuniyet anketleri doğrultusunda belirlenen ödülleri açıkladı. Üsküp’te düzenlenen basın toplantısına Makedonya İçişleri Bakanı Gordana Jankulovska, Makedonya Ulaştırma ve İletişim Bakanı Mile Janakieski ve TAV Havalimanları Holding İşletmeler Direktörü Murat Örnekol katıldı.

TAV Havalimanları İşletmeler Direktörü Murat Örnekol “TAV Havalimanları olarak, sahip olduğumuz bilgi birikimiyle kısa sürede yenileyerek hizmet vermeye başladığımız Üsküp Havalimanı’yla bu prestijli ödülü almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Avrupa’daki çok sayıda havalimanını geride bırakmak ve misafirlerimizin izlenimleri ve deneyimlerine dayanarak bu ödülü almak bizi ayrıca mutlu ediyor. 
 
İstanbul’dan çıkan küresel bir marka olarak, faaliyet gösterdiğimiz her bölgede iyi bir ülke temsilciliği gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Portföyümüzde yer alan tüm havalimanlarında en üst düzeyde hizmet vermek ve yolcu memnuniyetini daha da yukarıya taşımak üzere 7/24 çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.
 
ACI Genel Direktörü Angela Gittens, yaptığı yazılı açıklamada, “Müşterilerine üstün hizmet veren havalimanları diğerlerinden ayrılarak öne çıkıyor ve bunun havalimanı işletmeciliğin sektöründe artan rekabetteki belirleyici başlıklardan biri olduğunu görüyoruz. Uzun zamandır bu alanda favori görülen işletmelerin ödül almasından, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmanın kazanan bir iş stratejisinin odağını oluşturduğu konusundaki inancı pekiştirdiği için mutluluk duyuyorum. Listeye ilk kez giren havalimanları olması da, bu yaklaşımı benimsemek için asla çok geç kalınmadığını gösteriyor” dedi.
 
Üsküp, Balkanlar’ın bağlantı merkezi oluyor
 
TAV Havalimanları, Makedonya’da başkent Üsküp’ün yanı sıra bölgenin önemli turizm merkezlerinden Ohrid havalimanının da işletmesini üstleniyor. 2012’de TAV, her iki havalimanında yüzde 9 artışla toplam 913 bin 567 yolcuya hizmet verdi.
 
TAV, Üsküp Havalimanı’nın işletmesini 1 Mart 2010’da devraldı. Modern mimari ve son teknoloji kullanılarak inşa edilen 4 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binası Eylül 2011’de hizmete girdi. Üsküp’ü  Balkanlar’ın bağlantı merkezi haline getirmek üzere çalışan TAV, kısa sürede çok sayıda yeni havayolu ve destinasyonu Üsküp’e çekti. Son olarak Wizz Air, Üsküp Havalimanı’nı Avrupa’daki operasyon üsleri arasına aldı.
 
TAV Havalimanları uluslararası alanda edindiği bilgi birikimini Makedonya’ya taşıyarak pek çok yenilikçi hizmeti yolculara sunuyor. Yolcu akış hızında uluslar arası standartların üzerine çıkan Üsküp Havalimanı’nda kısa süre önce havalimanı-şehir merkezi arasında servis hizmeti başlatıldı. TAV Havalimanları’nın sürdürülebilirlik yaklaşımı doğrultusunda yapılandırılan Üsküp Havalimanı Aralık 2012’de Makedonya Ekonomi Bakanlığı ve elektrik şirketi EVN tarafından başlatılan ‘Düşün ve Tasarruf kampanyası çerçevesinde örnek proje seçildi.  Havalimanı, enerji verimliliğini artırarak aydınlatma, iklimlendirme gibi sistemlerin yüzde 20 daha az enerjiyle çalışmasını sağlayan Bina Yönetim Sistemi’ne (BYS) sahip.
 
TAV Macedonia, uluslararası standartlarda hizmet anlayışı doğrultusunda ISO 9001 Kalite Yönetimi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetimi ile ISO 14001 Çevre Yönetimi sertifikasyonlarını da gerçekleştirdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim